Cuma, Mayıs 17, 2024

Apple Watch Rakibi Huawei Watch Ultimate Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Huawei’nin giyilebilir teknolojiler alanında yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Özellikle akıllı saat sektöründe çok iddialı ürünler ortaya koyan marka, şimdi de çıtayı biraz daha yukarı taşıdı ve Huawei Watch Ultimate modelini tanıttı.

Yeni akıllı saat modeli, ambargolar içerisinde geliştirilmiş olsa da özellikleriyle dikkat çekmeyi başarıyor. Özellikle saatin su altı yetenekleri dikkat çekici.

Huawei Watch Ultimate Nasıl Özelliklerle Geliyor?

Yeni akıllı saat, markanın diğer birçok modelinde olduğu gibi dairesel bir tasarımı benimsiyor. Saatin ekran kısmında ise 1,5 inçlik LTPO AMOLED ekran sunduğu açıklandı. Bu da demek oluyor ki yüksek renk ve görüntü kalitesi almak mümkün olacak.

Saatin en önemli farkı ise ISO 22810 su geçirmezlik sertifikasına ve EN13319 dalış ekipmanı sertifikasına sahip olması. Bu sayede akıllı saat aynı zamanda başarılı bir dalış ekipmanı haline de geliyor.

Huawei Watch Ultimate

Markanın belirttiğine göre Watch Ultimate, 100 metreye kadar su da 24 saat kadar bir süre dayanım gösterebiliyor. Burada kullanılan alaşımın da önemi büyük. Zirkonyum bazlı bir alaşım malzeme kullanılmış.

Huawei Watch Ultimate

Malzeme saati, deniz tuzuna karşı da tam dayanımlı bir hale getiriyor. Ama tabii ki deniz suyu temasına karşı garanti verilecek mi verilmeyecek mi bilemiyoruz. Birçok akıllı saat modelinde suya dayanıklılık sunulsa da sıvı temasında saatlerin garanti dışında kaldığını biliyoruz.

Huawei Watch Ultimate

Tabii ki Huawei Watch Ultimate modeli için tek artı nokta bu değil. Yeni amiral gemisi akıllı saat diğer teknik özellikleriyle de dikkat çekici.

  • EKG ölçüm özelliği
  • Kalp atış hızı ölçüm özelliği
  • Fitness takip özellikleri
  • TruSeen 5.0+
  • TruSleep 3.0
  • Kandaki oksijenin ölçülmesi özelliği
  • Stres izleme özelliği gibi daha birçok özellik de sunulmakta.

Huawei Watch Ultimate

Dalış desteği dışında en dikkat çekici yanı ne derseniz, yeni seride “Keşif Modu” adı verilen bir özellik var. Bu özellik çift frekanslı GNSS konumlandırmasıyla çalışıyor ve yolculuk yaptığınız yerlerin bir haritasını çıkarıyor. Haritada doğrudan geri dönme özellikleri de var. Bu da başladığınız ilk konuma kolayca dönmenizi sağlayan bir özellik.

14 gün kadar pil ömrü, Qi kablosuz şarj desteği de Huawei Watch Ultimate modeli için dikkat çeken diğer özellikler. Yeni akıllı saat bu özelliklerle beraber 710 Dolar fiyatla satışa sunulacak. Ülkemize ne zaman gelir ve fiyatı ne olur bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler