Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Apple Watch Satışları ABD’de Yasaklanıyor!

Apple Watch 8 ve Watch Ultra 2 modelleri patent ihlali gerekçesiyle bugünden itibaren sadece ABD’de olmak üzere tüm satışları durduruluyor.

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ve oldukça dikkat çeken yeni Apple Watch’lar patent ihlali sebebi ile bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Masimo adlı şirket tarafından dava edilen Apple, ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafınca haksız bulundu ve SpO2 (Kandaki oksijen miktarını ölçmeye yarayan sensör.) sensörü bulunan Apple Watch’ların satışı ABD’de yasaklandı.

SpO2 Sensörü Bulunmayan Apple Watch SE Satışları Bu Durumdan Etkilenmedi

apple watch

Apple Watch Series 6 ve sonraki ana modellerde bulunan SpO2 sensörü bildiğiniz üzere uygun fiyatlı Watch SE modellerinde bulunmuyordu. Bu da işbu modellerin satış yasağından etkilenmeyecekleri anlamına geliyor.

Ek olarak halihazırda cihazlarının garantisi devam eden kullanıcıların saatleri yenileri ile değiştirilebilecek. Fakat garanti kapsamı dışında olan cihazlar için kullanıcılar ücretlerini ödemek isteseler bile değişim talebinde bulanamayacak.

Apple Sorunu Çözmeye Çalışıyor

Apple yazılım güncellemeleri ile bu yasağı bertaraf etmeye çalışsa da Masimo CEO’su Joe Kiani bunu yeterli olmayacağını, patent ihlalinin cihazdaki donanımlarla ilişkili olduğunu belirtiyor. Joe Kiani bunlara ek olarak:

“Apple herkesi suçluyor, herkesle kavga ediyor, ama bu yöntem doğru değil. Apple’ın iç yazışmalarından da anlaşılacağı üzere, 2012 yılında akıllı saat üretmeye başlayacaklarında SpO2 miktarını ölçmeye karar verdiler, ama bunu yapamadılar. Kimler yapabiliyor diye etraflarına baktıklarında ise elli adet şirketten iki tanesi öne çıkıyordu. Bu iki şirkette benim tarafımdan yönetilmekteydi.

Apple’ın akıllı saat projesindeki ekibi Tim Cook’a (Apple CEO’su) bu şirketleri satın alıp bünyemize katalım demesine rağmen Tim Cook: “Akıllı istihdam (Önemli şirket çalışanlarını kendi bünyesine katarak etik olmayan şekilde teknoloji geliştirme yöntemi.) ile aynı sonucu alırız.” dedi. Apple bizden özür dilemeli, anlaşabilir ve onlarla çalışıp bu teknolojileri birlikte geliştirebiliriz. Unutmayın tango iki kişi ile yapılır ve henüz bizi hiç kimse aramadı.”

şeklinde konuştu.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler