Cuma, Nisan 26, 2024

Apple Watch yakında kan oksijen seviyelerini tespit edebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

9to5Mac tarafından incelenen iOS 14 kod parçacıklarına göre Apple, Apple Watch‘ın kan oksijen seviyelerini tespit etmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor.

apple watch series 4 best smartwatch 2018 2 3 500x500 1Şu anda, Apple Watch Series 1 ve üstü, atriyal fibrilasyon (AFib) riski altında olabileceğini düşündüren düzensiz kalp ritimlerini tespit ettiklerinde kullanıcıları bilgilendirebilir. Ayrıca, bir kullanıcının kalp atış hızı etkin olmadığında seçtiği bir BPM‘nin (dakikadaki atım sayısı) üstünde veya altında kaldığında da uyarı gönderebilirler. Kan oksijen seviyelerini izleme kapasitesiyle Apple Watch, solunum veya kalp durması riski olan kullanıcıları da uyarabilir.

Kan oksijen seviyeleri sporcular için de yararlı olabilir, çünkü vücutlarının değişen aktivite seviyelerine ne kadar iyi uyduğunu gösterebilirler. Bu özelliğin, yakında çıkacak olan Apple Watch Series 6‘nın benzersiz bir bileşeni mi yoksa watchOS 7‘nin bir parçası mı olacağı belli değil. Bu sonbaharda her iki yeni sürümü de görmeyi bekliyoruz. Orijinal Apple Watch’ın donanımının şu anda bu özelliği sunmasa da kan oksijen seviyelerini izleyebildiğini ortaya koyan haberler de var.

Kan oksijeni izleme özelliği, Apple‘ın akıllı saatlerinin sağlık özelliklerini genişletmek için üzerinde çalıştığı bir dizi işlevden biri. Şirket aynı zamanda Elektrokardiyogram (EKG) özelliğindeki Apple Watch Series 4 ve 5‘in 100 ve 120 BPM arasındaki kalp hızlarında yanlış okumalar yapmasına neden olan bir hatayı düzeltmek için çalışıyor.

Apple Watch Series 5 Duyuruldu Özellikleri Ve Fiyatı Belli Oldu 2

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler