Cuma, Nisan 19, 2024

Apple Yeni iPhone Modellerini Duyuracağı Tarihi Açıkladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple her sene geliştirmiş olduğu iPhone serisi akıllı telefonlarına kaldığı yerden devam ediyor. Şirket 12 Eylül tarihinde duyuracağı yeni akıllı telefonlarının seri üretimine başlarken, model ve fiyatlar konusunda da detaylar gelmeye başladı. Özellikle Apple tedarikçileri bu konuda gelecek olan bilgileri merakla bekliyor.

2018 iPhone Modelleri Nasıl Olacak?

Tanıtıma ortalama 1 ay kadar süre kaldı. Yeni modellerin dağıtımı yapılacağı tedarikçilerin listesi de bugün onaylandı. Yayınlanan Foxconn raporlarına göre Apple bu sene ikinci nesil bir 5.8 inçlik iPhone X modelinin yanı sıra, 6.5 inçlik iPhone X Plus modelleri ile kendisini gösterecek.

Henüz detayları paylaşılmayan bir diğer iPhone modeli ise 6.1 inçlik LCD ekrana sahip model olacak. Bu seri diğer seriye göre daha uygun fiyatlı olacağı gibi, montajının %75’lik bölümünü Foxconn ve Fubon Securities yapacak. Diğer kalan kısımları ise Tayvan merkezli olan Pegatron yapacak.

2018 iphone 002

Üç Farklı Modelden Sürpriz Olabilir mi?

Eylül ayında üç farklı iPhone modeli göreceğiz ama Apple’ın şuanda piyasadan gizlemiş olduğu 1 model daha olduğu söyleniyor. Bu model hakkında henüz hiçbir bilgi bulunmazken, serinin en yeni ve en güçlü (en farklı) modeli olabilir. Bu cihazın duyurulmasının ise diğer cihazlara nazaran 1 ay sonra olabileceği belirtiliyor.

2018 serisi Apple telefonların tahmini fiyat listesi ise şu şekilde;

  • Modeli Açıklanmayan LCD Ekranlı iPhone: 699 Dolar
  • İkinci Nesil iPhone X: 899 Dolar
  • iPhone X Plus: 999 Dolar
  • Şuanda Gizli Olduğu Belirtilen iPhone Modeli: 1199 Dolar

apple iphone x plus 002

apple iphone x plus 004

Dolarla İlgili Acı Gerçekler

Şuanda ülkemizde dolar, euro ve döviz kurlarında olan artış sebebi ile fiyatlar ne yazık ki el yakıyor. Üstelik Apple gibi cihazların ülkemizde dolar ile geliyor olması da yıllardır bilinen gerçeklerden. 2018 Apple cihazlardan en düşük modelini almaya kalktığınızda şuanda vergiler hariç 4900 TL para ödemeniz gerekiyor. Buna vergiler ve bandrol fiyatları da eklendiğinde 5499 TL civarına tekabül edecektir.

Ne diyelim, inşallah kısa süre içerisinde dolar kurlarındaki bu spekülasyonlar sona erer.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler