Cuma, Nisan 26, 2024

Apple’ın Kablosuz Kulaklığı AirPods, 2018’de Satış Patlaması Yapacak!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kulaklıklara getirdiği farklı tasarımlarına alıştığımız Apple markasının en son kulaklık modeli olan kablosuz AirPods‘un, 2018 yılında satış patlaması yapacağı tahmin ediliyor. AirPods için bu tahmini yapan analist Ming-Chi Kuo, firmanın 2018 yılında 26 ile 28 milyon adet arasında AirPods kulaklık satışı beklediğini ifade etti. Bu da demek oluyor ki önümüzdeki yıl kablosuz AirPods, satış patlaması yapacak.

Yeni Yılda Satışlar İki Katına Çıkabilir

Kablosuz kulaklıklar, ilk kez karşılaştığımız cihazlar değil elbette. Fakat bir telefon için üreticiden sağlanan kablosuz kulaklıklara çok alışık değiliz. Bu kablolu, kablosuz meselesi çokça tartışılan bir mevzu olmasına rağmen; tüketiciler bu yeniliği sevmiş olmalı ki, Apple kablosuz kulaklık modeli AirPods‘lar 2017 yılında iyi bir satış rakamına ulaştı. Bulunduğumuz yılın sonuna kadar satış rakamlarının 13-14 milyona kadar ulaşabileceği tahmin edilen kablosuz kulaklıklar, bu satış rakamıyla diğer cep telefonu üreticilerinin de kulaklık konusunda yeniliklere pozitif bakmalarına sebep olmuş olabilir. 

Appleın Kablosuz Kulaklığı AirPods 2018de Satış Patlaması Yapabilir İÇERİK png min

2017 yılını böylesi yüksek bir satış rakamıyla kapatmaya hazırlanan Apple AirPod’un, 2018 yılında yaklaşık iki katı daha fazla satması bekleniyor. Apple‘a dair sağlam kaynakları olan Ming-Chi Kuo‘ya göre, bu satış rakamlarının çok üzerine çıkmak mümkün. Ülkemizde 899 TL gibi bir fiyat etiketine sahip olan kulaklık için analist, Apple şirketinin önümüzdeki yıl içerisinde 26 ile 28 milyon arasında AirPods satabileceğini belirtti. Bu beklenen rakam da bulunduğumuz 2017 yılında satılan AirPods sayısının tamı tamına iki katına tekâbul ediyor. Teknoloji konusunda dünya devi olan Apple şirketi, eğer bu satış rakamına ulaşırsa, kablosuz kulaklık piyasasında bir rekora imza atacak. İlk piyasaya çıktığı dönemde kullanıcılar tarafından kolay bir şekilde tedarik edilemeyen Apple‘ın kablosuz kulaklık modeli olan  Apple Airpods, bulunduğumuz günlerde tedarik sıkıntısı çekmiyor. Bu da, Apple şirketinin AirPods üretiminde gerekli üretim sayısına ulaşabildiğini gösteriyor. Sunduğu problemsiz kablosuz bağlantı özelliği ve yüksek ses kalitesiyle gerçekten doyurucu bir müzik deneyimi yaşatan AirPods, şimdiden Apple şirketinin en gözde aksesuarı konumunda yer alıyor. 

Albenisi Yüksek Bir Ürün

Bu kadar yüksek satış rakamlarına ulaşan kablosuz kulaklık, tabî ki bunu bir rastlantı sayesinde başarmadı. Pek çok yenilikçi özelliğe de sahip olan model, iPhone ve Mac kullanıcılarının büyük beğenisini kazanabilecek özelliklerle donatılmış durumda. Gücünü kendisine özel olarak üretilmiş olan Apple W1 çipinden alan kulaklık, Bu çip sayesinde pek çok yenilikçi özelliği beraberinde getiriyor. Kulağınıza takılı olup olmadığını anlayabilen kulaklık, bunu üzerinde taşıdığı ivme ölçer ve optik sensörleriyle başarıyor. Ses düzeyini ayarlamak, şarkıyı değiştirmek, arama yapmak gibi işlemleri; geçenlerde yurdum insanı tarafından müslüman yapılan sanal asistan Siri ile yapabiliyor. tek şarjla 5 saat boyunca bizleri çılgınlar gibi eğlendirebilen Apple AirPods, şarj kutusu ile bu süreyi 24 saate kadar çıkarabiliyor. 

Her ne kadar kaybolma olasılığından dolayı bu kulaklıklara çok ısınamasam da, getirdiği yenilikler de gözardı edilemeyecek düzeyde. Diğer cep telefonu üreticileri de Apple‘ın kablosuz kulaklık hareketi karşısında sessiz kalmayacaklardır. Bunun yararı da tabîki son kullanıcı olan bizlere dönecektir. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler