Apple şirkete 2019 yılından itibaren bugüne devam eden lansman takvimi için stratejisini değiştirmeye hazırlanıyor. Geleneksel olarak her yıl sonbaharda tüm cep telefonu modellerini bir arada tanıtma yaklaşımını benimseyen şirket, iPhone 18 serisi için iki farklı dönemde etkinlik düzenleyecek.
İki kademeli lansman takvimi
2026 yılı sonbaharında yalnızca Apple'ın üst segment modelleri tanıtılacak. Diğer standart ve daha bütçe dostu modeller içinse 2027 ilkbaharı için tanıtım yapılması bekleniyor.
2026 Eylül ayında düzenlenmesi beklenen tanıtım etkinliğinde; iPhone 18 Pro, iPhone 18 Pro Max ve şirketin ilk katlanabilir cep telefonu olması beklenen iPhone Ultra ile tanışacağız. iPhone 18 Pro telefon modellerinin küçültülmüş kamera yapısının yanında değişken diyaframlı ana kamera ile gelmesi bekleniyor. Her iki akıllı telefon modelinde de TSMC üretimi 2nm fabrikasyon sürecine sahip A20 işlemci yer alacak. Yine 2 model de vişne çürüğü rengi ile satışa sunulacak.

Pro modellerine zam geliyor
Katlanabilir model ise kapalı halde 5,5 inç, açıldığında ise 7,8 inç ekrana sahip olacak. Bu modelde Face ID yerine Touch ID kullanılacak ve çift kamera yer alacak. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz üzere dünyadaki bellek krizi nedeniyle yeni iPhone Pro modellerinin fiyatlarında 100 ile 300 USD arasında bir artış bekleniyor. Katlanabilir modelin ise tahmini olarak 2.000 ile 2.500 USD civarında olacağı konuşuluyor.
2027 yılı ilkbaharında ise lansmanın ikinci dönemi başlayacak. Bu dönemde standart iPhone 18, iPhone 18e ve iPhone Air 2 modellerinin tanıtımını göreceğiz. Standart iPhone 18 modelinde de 2nm A20 çipi ve yeni C2 modemi bulunacak.
iPhone 18 serisi modelleri ve çıkış takvimi
Apple, maliyetleri dengelemek için bu modelin ekran kalitesinde bazı değişikliklere gidebilir. İkinci nesil iPhone Air modeline ise daha büyük bir pil ve ikinci bir arka kamera eklenecek. Şirketin satışları tüm yıla yaymak için bu iki kademeli lansman takvimi yaklaşımını kalıcı hale getirmesi bekleniyor.