Cuma, Nisan 19, 2024

Apple, Koronavirüs Taraması Yapabileceğiniz Bir Servis Başlattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple dün itibari ile ücretsiz bir COVID-19 (Koronavirüs) Tarama Aracı uygulamasını ve web sitesini halka duyurdu. Bu yeni araç Apple ile Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) özel işbirliği ile ortaklaşa geliştirildi. Bu COVID-19 Tarama Aracı, COVID-19 hakkında daha sonra ne yapacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir.

Tarama işlemi nasıl gerçekleşiyor?

  • COVID-19 uygulaması ve web sitesi, kullanıcıların risk faktörleri, son maruz kalma ve kendileri veya sevdikleri için semptomlar hakkında bir dizi soruyu cevaplamasına izin verir.
  • Buna karşılık, sosyal uzaklaşma ve kendi kendine izole alma, semptomların nasıl yakından izleneceği, şu anda bir testin önerilip önerilmediği ve ne zaman bir doktor ile iletişime geçileceği konusunda rehberlik de dahil olmak üzere sonraki adımlarda CDC önerileri alabileceksiniz.
  • Bu yeni tarama aracı, bireyler için bir kaynak olacak şekilde tasarlanmış durumda ve sağlık hizmeti sağlayıcılarının talimatlarının veya eyalet ve yerel sağlık otoritelerinin rehberlerinin yerini almaz.
  • Uygulama ve web sitesi ayrıca insanların bilgi sahibi olmalarına ve ihtiyaç duydukları desteği almalarına yardımcı olmak için kaynaklara erişim sunar.

Apple, tarama aracından topladığı cevapları saklamayacağını belirtti. Apple’ın COVID-19 Tarama Aracını web’den kontrol edebilirsiniz  ve COVID-19 uygulaması App Store’da mevcuttur.  Apple bugün ayrıca ABD’deki kullanıcıların Siri’ye “Koronavirüsüm olup olmadığını nasıl bilebilirim? sorusunu sormaları durumunda CDC’den rehberlik sunan kaynaklara erişim verecek.

Apple beyciğim tarafından başlatılan bu servis ne yazık ki henüz ülkemizde mevcut değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler