Cuma, Nisan 26, 2024

Araba içi Bilgisayarların Yerini Alabilen Chicago Polis Pilotu Samsung DeX

Paylaş

silkroad gaminggentr

Chicago Polis Departmanı ve Samsung’un bu hafta yaptığı duyuruda, Chicago’nun Batı Yakası 11. bölgesindeki Polisler, mevcut araç içi bilgisayar sistemlerinin yerine Samsung DeX’in pilot olduğunu belirtti. Memurlar, gönderme uyarılarına, silah algılama sistemlerinden gelen bildirimlere ve güvenlik kameralarının gerçek zamanlı görüntülemesi ve kontrolüne erişmek için kullanabilecekleri bir Samsung Galaxy akıllı telefon sahip olacak. 

Memurlar daha sonra toplanan kanıtları girerken daha büyük bir ekran ve klavyeden yararlanmak için telefonlarını arabaya veya karakola yerleştirebilecekler. Chicago Batı Yakası 11. Bölgede ki tüm memurlar, DeX sistemini yıl sonuna kadar kullanıyor olacaklar.

chicago police department ile ilgili görsel sonucu

Yeni Sistem ile Tasarruf Edilecek

Girişimi açıklayan bir basın toplantısında, Chicago polis departmanı Şefi Jonathan Lewin, yeni sistemin ana yararının hareketlilik olduğunu söyledi. Bölümün önceki araç içi bilgisayarlarından bazıları çıkarılabilir olmasına rağmen, memurlar boyut ve ağırlıkları nedeniyle nadiren rahatsız olurlar. Artık makinelerini her zaman yanlarında tutabilecekler. Potansiyel maliyet avantajları da vardır. Samsung tarafından yaptırılan bir çalışma, bölümlerin sistemi kullanarak ilk yılda yüzde 15 ve bundan sonra yılda yüzde 32 tasarruf edebileceğini tahmin ediyor.

0601 Samsung 534

Lewin, “sistem, bir memurun bir olayın tüm yaşam döngüsü boyunca sorunsuz bir şekilde bir memuru sokaktayken sevk atamaları, isim kontrolleri, araç kontrolleri ve başlangıç olay raporları da dahil olmak üzere sorunsuz bir şekilde ele aldığını” kaydetti. Bakan, sistemin bölgenin güvenlik kameralarını görüntülemeyi ve kontrol etmeyi (yatırma, kaydırma ve yakınlaştırma) da desteklediğini ve bir olayın bir eğilimin parçası olup olmadığını görmek için harita verilerini görüntüleyebildiğini söyledi. Ayrıca Android uygulaması ekosisteminden de yararlanabiliyor ve Lewin, memurların telefonlarını ses kaydetmek, fotoğraf çekmek ve not almak için kullanmalarını beklediğini söyledi.

jonathan lewin

 

Emniyet Müdürü’ne göre telefonlar, 2016 yılında yatırım yapmaya başladığı Stratejik Karar Destek Merkezleri gibi emniyet müdürlüğünün mevcut sistemleri üzerine inşa edilecek. Ayrıca chicago’nun 22 polis bölgesinin 11’inde kurulan departmanın “ShotSpotter” silah algılama sistemiyle de bütünleşecek.

Geleceğe Yatırım

Gelecekte, sistemi departmanın araç içi kameralarıyla bütünleştirme ve memurların doğrudan telefonlarına konuşarak raporlara katkıda bulunmalarına olanak sağlayacak planlar var.

Chicago Polis Departmanı, 11. bölgesindeki tüm memurların pilot programın bir parçası olarak yıl sonundan önce akıllı telefonlar ve DeX yerleştirme sistemleriyle donatılmasını bekliyor. Bununla birlikte, Müfettiş Eddie Johnson, tüm Chicago Polis memurlarının “neredeyse yarısının” zaten departman tarafından yayınlanan bir Samsung akıllı telefona sahip olduğunu belirtti.

İlerleyen Yıllarda Tüm Amerika’da Olacak

Lewin,” ABD’nin teknolojiyle en gelişmiş departmanıyız ” dedi ve ülke çapında daha fazla polis Departmanının gelecekte teknolojiyi benimseyebileceğini düşündüğünü belirtti. “Bölümlerin Chicago’nun liderliğini takip ettiğini görmeye başlıyoruz.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler