Cuma, Nisan 26, 2024

Disney+, Abonelerine Dört Eşzamanlı Akış ve Ücretsiz 4K Desteği Verecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Disney’in yeni yayın hizmeti kendini özelleştiriyor; Disney’in yaklaşan Disney+ yayın hizmeti oldukça önemli olacak. CNET’in yaptığı habere göre, hizmet 12 Kasım’da dört eş zamanlı akış ve 4K desteği dahil olmak üzere toplamda 6.99 Amerikan Doları temel fiyatı ile başlayacak. Aboneler ayrıca tek bir hesapta yedi profil oluşturup yönetebilir.

Disney+, bu yılın başlarında fiyatlarını yükselten ve eş zamanlı akışlarda daha katı sınırlamalar uygulayan Netflix ile rekabet gücünü artıracak. Netflix şimdi yalnızca tek bir kullanılabilir akışa sahip standart bir plan için 9 dolar fiyat etiketi ortaya koyuyor.

netflix ile ilgili görsel sonucu

HD akışını istiyorsanız, ayda sadece 13 Amerikan Doları ödemeniz gerekiyor ve bu size iki eş zamanlı akış yapmanızı sağlıyor. 4K ve dört eş zamanlı akış için ise aylık 16 Amerikan Doları ödemeniz gerekiyor. (Şirket ayrıca yakın zamanda İngiltere abonelikleri fiyatına zam yaptı.)

Netflix’te ki Finansal Hareket Karmaşası

Netflix’in fiyat değişiklikleri o kadar dramatik oldu ki, CEO Reed Hastings, 2011’den bu yana yerli Netflix kullanıcılarında ilk düşüş olan ABD abonelerine yaptığı düşüşten son çeyrekte ki artışı sorumlu tuttu. Bu gerileme Netflix’in genel büyümesini yavaşlattı ve hisselerinin düşmesine de neden oldu.

Disney, Yeni Hizmetini Netflix ile Son Derece Rekabetçi Hale Getiriyor

Özellikle, Disney+ için Disney’in ESPN ve Hulu paketi aynı eş zamanlı akış avantajlarına sahip olmayacak bunun için 12.99 Amerikan Doları ödemeniz gerekecek paket ile, aboneler sadece iki eş zamanlı ESPN+ yayını ve bir temel, reklam destekli Hulu yayına sahip olacak.

Tabii ki, Netflix şu anda Disney’den çok daha sağlam bir kütüphaneye sahip ancak Disney yaklaşan platformunu bir dizi orijinal şovla dolduruyor. Disney’in D23 Expo’da yapılan röportajlar sırasında açıklanan akış sınırlaması ve 4K haberleri, bu yılın ilerleyen saatlerinde Disney’e gelen şovlar ve filmlerle ilgili yeni duyurulara katılıyor.

netflix vs disney plus ile ilgili görsel sonucu

CNET ayrıca, Disney’in Disney+ Weekly’de orijinal serilerin yeni bölümlerini yayınlayacağını ve Netflix gibi koca bir sezonu tek seferde yayınlamanın aksine, daha önceki programlama süresinin ömrünü uzatmasına yardımcı olacak bir strateji olduğunu bildiriyor.

Marvel Serileri Disney Plus’ta

Şirket bir Bayan Marvel serisini hem She Hulk’a hem de Moon Knight’a odaklanmış platformuna getiriyor. Ayrıca Disney, bugün Disney Plus’a özel olacak olan Tramp uyarlamasında canlı hareket eden bir Leydi açıkladı ve Ewan McGregor’un başrol oynadığı merakla beklenen Obi-Wan Kenobi orijinal serisini onayladı. (Sitemizde bunun detaylı haberine ulaşabilirsiniz)

D23’ten önce, Disney, Mandalorian gibi diğer birçok Star Wars serisi ve The Clone Wars’ın yedinci sezonu dahil olmak üzere bir dizi ilgi çekici Disney + avantajı vaat etti; popüler Marvel karakterleri Hawkeye, Falcon / Winter Solider ve Loki’ye odaklanmış şovlar; Frozen 2 ve canlı aksiyon Küçük Deniz Kızı gibi yakın zamanda çıkacak yüksek profilli filmler için münhasırlık yayını.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler