Cumartesi, Nisan 20, 2024

Aracına Oynar Plaka Taktıran Sürücü Ceza Yedi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Adana’da aracına oynar plaka taktıran sürücü polisin gözünden kaçmadı. Sürücüye ceza kesildi.

Adana’da yaşayan bir kişi aracına kurduğu sistem ile haberlerin odağı oldu. Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla Subaru marka aracına plaka sistemi kuran şahıs aracın plakasını tek bir tuş ile katlayıp görünmez hale getirebiliyor.

Hız tutkunu birisi olduğunu aracından anladığımız sürücü aracına yaptığı bu sistem ile aracın plakasını gizleyerek bazı işlere kalkışmış. Daha önceden böyle bir sistemi Taşıyıcı filminde Jason Statham’ın aracında da görmüştük. Oradaki sistem aracın plakasını komple değiştiriyordu. Adanalı şoför ise sadece işini görecek kadar bir sistem kurmuş.

plaka3

Polislerin gözünden kaçmayan şoför yakalandı ve “Yönetmelikte belirlenen nitelikte veya ölçülere aykırı plaka takmak” suçuyla 410 TL para cezasına çarptırıldı. Savunmasında ise LPG’li araçların girmesinin yasak olduğu otoparklara girebilmek için yaptığını söyledi.

Şoför bu seferlik 410 TL para cezasına çarptırıldı. Aynı zamanda 7 gün içerisinde plakasını yönetmeliklere uygun şekle sokması gerektiğide söylendi. Bu suçtan ikinci yakalanışında araç trafikten men edilecek. 

plaka 2

Şoför bakımından kötü bir durum olsa da trafikte ceza yememek gibi ayrıcalıklar kazandıran bu sistemi takan araçların trafikten men edilmeside gerekiyor. Sizde konuyla alakalı fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler