Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google Mesajlaşma Servisi Allo’yu Bugün Kapatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arama moturu devi Google, 18 Mayıs 2016 tarihinde Google I/O etkinliği kapsamında tanıttığı sohbet uygulaması Allo, Apple’ın iMessage özelliğine rakip olarak piyasaya sürmüştü ancak uygulama beklentileri karşılayamadı ve bugün itibariyle tamamen kapanıyor. Uygulama üzerinde eğer verileriniz bulunuyorsa yedeklemeyi unutmayın yoksa verileriniz tamamen silinecek.

2016 yılında yapılan etkinlik sırasında Google, Duo ismini verdiği bir görüntülü konuşma servisini daha duyurmuştu. Nitekim kullanıcı sayısı bakımından Allo, Duo’dan çok daha fazlasını kaybetti. Allo Play Store üzerinden 10 milyon kez indirilirken, Duo ise 1 milyardan fazla kez indirilmeyi başardı.

Etkin olarak bir Allo kullanıcısıysanız ve uygulama üzerinde kayıtlı bulunan mesajlarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı kaybetmek istemiyorsanız, ayarlar menüsü bölümünden kaydedebilir ve cep telefonununuzda bulunan deponuza aktarabilirsiniz.

 

allo share

Google geçen aylarda kapanan uygulama hakkında : “Bütün Android cihazların harika bir varsayılan mesaj deneyimine sahip olmasını istiyoruz. Mesajlaşma endüstrisinde SMS’in yerini sağlamlaştırmak, grup konuşmalarının kolaylaşması ve yüksek çözünürlüklü fotoğrafların gönderilmesi gibi yenilikler peşindeyiz. Buna paralel olarak akıllı mesajlaşma uygulaması Allo’ya olan desteğimizi sonlandırıyoruz. Bu andan itibaren sadece Mesajlar uygulamasına yoğunlaşacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Yani yapılan açıklamaya göre Google, kendi mesajlaşma uygulaması olan Messages üzerinde yoğunlaşacak gibi duruyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler