Cumartesi, Nisan 27, 2024

20 Bin TL’lik Sony A7SII Lazer Yansıması Yüzünden Böyle Zarar Gördü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dijital kameraların şuan ki Türkiye satış fiyatlarını az çok biliyorsunuz. Hele üst seviye modellere çıktığımızda Sony A7SII gibi 20 bin TL‘ye kadar giden modeller ve hatta geçen versiyonları da mevcut. Bu tip kameraların lensleri göründüğü kadar kaliteli ama bir o kadar da hassas olabiliyorlar. Birazdan aşağıda izleyeceğiniz videoda ise, dövme yapılırken lazer yansımasının nelere yol açtığına şahit olacaksınız.

Ufak Bir Lazer Işını Kameranın Lensini Nasıl Çiziyor?

Hani şöyle bir tabir vardır bilirsiniz; “Lazeri göze tutma, gözü bozuyor.” aslında bu tabir çok doğru seçilmiş. Zira ışınların karşı tarafa yansıması ne kadar kuvvetli olursa, o kadar hızlı etki ederek alanı etkileyip bozabiliyor. Kameraların içerisinde yer alan lensler de çok hassas oldukları için anlık çizilebiliyorlar.

Zira tüm kamera tipleri aynı prensipte görüntü kaydederler. Gelen görüntü ilk önce elektronik sinyale dönüştürülür. Bu anlık gerçekleştiği için, gözle veya yazılım ile tespit etmek çok zordur. Gen görüntü ardından tekrar görülebilir hale çevrildikten sonra, objektife yansıyan ışık demetleri, lens tarafından bir araya getirilerek görüntü aygıtı (CCD) gönderilerek odaklama işlemi yapılmış olur.

O yüzden araya girebilecek en ufak lazer, ışık veya süzme parçalar kameraların lenslerini anlık olarak çizebilir veya bozabilir.

37 Saniyede Lens Paramparça

Şimdi sizi olayın gerçekleştiği dövme dükkanına götüreceğim. Yakın çekimde Sony A7SII kayıt almaya devam ederken, bir yandan da dövmeci bir kişinin koluna lazer uygulaması yapıyor. Anlık patlamaları gözünüz göremediği için, kamera yakalıyor. Fakat yakalaması artı bir özellik gibi görünse de, lensin mefta olmasına neden oluyor.

Yurt dışında 2200 dolara, Türkiye’de lensi ile birlikte 20 bin TL fiyata satılan Sony A7SII, Andy Body adlı kişi tarafından kaydedilerek YouTube’da paylaşıldı. Olayı kaydettikten sonra, videoyu izleyen Andy büyük bir şok yaşayarak şunları söyledi;

Nalet olsun! Lazer ile dövme kaldırma işlemini hiçbir yerde hiçbir şekilde kaydetmeyin. Gözle bakmak bile sakıncalıyken, bendeki büyük çılgınlık. Her darbede sensörün yeni hasar aldığını sonradan fark ettim. Tamir maliyeti bana çok fazla olacak.

Bu yüzden herhangi bir amaç doğrultusunda lazerlerin etrafında video kaydetmeyi düşünüyorsanız, çekimlerinize başlamadan önce iki kez düşünün.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler