Perşembe, Nisan 25, 2024

ARAL Game’de Rekabet Kurumundan Cezayı Kaptı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Rekabet Kurumu geçtiğimiz günlerde yaptığı araştırma sonucunda oyun sektöründeki pek çok firmanın “rekabet koşullarını karşılamadığı” gerekçesi ile cezaya çarptırılmasına hükmetmişti. Şimdi ise ARAL Game bu ceza konvoyuna dahil edildi.

ARAL Ne Kadar Ceza Aldı ?

Oyuncuların oyun fiyatları konusunda sürekli olarak yaptığı geri bildirimler işe yaramaya başladı. Steam üzerinden satışların ve döviz kurlarının sabitlenmesinden sonra biraz düşüş görülmüştü. Ancak oyun dağıtıcıları bu fiyatları düşürmek yerine itiraz ederek 200 TL ve civarlarında oyun satışına devam etmişlerdi.

Hatırlarsanız Teknosa’da dün epey bir yüklü miktarda para cezası almış ve diğer firmaların da bu konuda ceza alabileceği gündeme gelmişti. Aşağıdaki ekran görüntülerinden de görmüş olduğunuz üzere ARAL Game 863 bin 538 TL para cezasına çarptırılmış oldu.

aral-game
Şimdi Ne Olacak ?

Rekabet Kurumu tarafından verilmeye devam edilen cezalardan sonra merak edilen firmaların bu konu hakkında nasıl bir açıklama yapacağı. Her firmanın bu karara itiraz etme hakkı bulunduğu belirtilse de, bundan sonraki süreçte oyunların ucuzlaması gibi bir durum söz konusu olabilir.

Ülkemizde vergi kavramı ve KDV olayları da ne yazık ki çok fazla olduğu için oyunlara da ister istemez yansıyor. Bir de firmaların bu şekilde oyunlara yaptıkları farklı yaptırımlar fiyatları uçurabiliyor. Bakalım bundan sonraki süreçlerde oyunlar için ne gibi yaptırımlar veya indirimler söz konusu olacak biz de merakla bekliyoruz.

rekabet-kurumu-oyun-karar

rekabet-kurumu-oyun-karar-2

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler