Perşembe, Mart 28, 2024

Teknosa’ya Rekabet Kurumu Tarafından 18 Milyon TL Ceza

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin en büyük teknoloji mağazalarından birisi olarak gösterilen Teknosa‘ya bu hafta KAP tarafından büyük bir ceza verildi. Toplamda 18 milyon TL ceza alan Teknosa konu hakkında resmi bir açıklama yaparak takipçilerine olayı duyurdu.

Teknosa Neden Ceza Aldı ?

Olay şuradan patladı; Türkiye’de pek çok teknoloji mağazası var biliyorsunuz. Bu mağazalara oyunlar Aral Game tarafından ithal ediliyor. Ancak Teknosa oyun fiyatlarında usülsüzlük yaptığı iddiası ile geçen sene Mart ayında Rekabet Kurumu tarafından soruşturmaya alındı.

Gelişmeler bir yandan devam ederken, Ekim ayında pek çok teknoloji tedarikçisi suçlu bulundu ve idari para cezasına çarptırılmasına karar verildi. Karar tarihi 9 Kasım‘da alındığı gibi, ilk ceza Teknosa firmasına verildi. Hem de verilen ceza öyle böyle değil, tam 18,03 milyon TL.

rekabet-kurumu
Teknosa cezaya çarptırıldıktan sonra resmi olarak şu açıklamayı yaptı;

“13.03.2015 tarihli başlatılan özel durum açıklamamız ile, Rekabet Kurumu tarafından şirketimizin de aralarında bulunduğu pazarda pek çok firma çeşitli teşebbüsler hakkında, 4054 sayılı Rekabet Koruması hakkında kanun uyarınca soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu bu soruşturmaya ilişkin olarak Rekabet Kurumu şirketimize İdari Mahkemeleri yolu açık olmak üzere, 18.025.556,40 TL tutarında idari para cezası uygulayarak, Rekabet Kurumu tarafından açıklama getirilmiştir.

Söz konusu olan bu para cezası ile ilgili tüm yasal haklarımızı kullanacağımız gibi, konu ile ilgili özel gelişmeler için yatırımcılarımız ile tüm detaylar paylaşılacaktır.” denildi.

teknosa-rekabet-kurumu
“Diğer Firmalar da Ceza Alabilir”

Diğer teknoloji tedarikçilerinden olan Vatan Bilgisayar ve Bimeks’te delil yeterli olmadığı için cezaya çarptırılmadı. Ancak Kliksa, Gold Bilgisayar ve D&R gibi firmalar para cezasına çarptırılabilir. Kliksa kapandığı için söz konusu olan Teknosa firmasına dönem borcu yansıtılabilir.

Olası suç ise Aral Game tarafından dağıtım yapılan konsol ve bilgisayar oyunlarında perakende satış fiyatını aynen yansıtmayıp, fiyatları arttırarak satmak ile suçlanıyorlar. Zira biz de sizlerden çok kez oyunların normal fiyatlarında olmadığı konusunda dönüş almıştık.

Şuan için Aral cephesinden bir açıklama yapılmadı. Fakat mahkeme olaylarında Aral’ın başının ağrıyacağını düşünmüyorum. İlerleyen süreçlerde ise nasıl bir ceza uygulanacağı konusunda detayları görmeye devam edeceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Teknosa gerçekten pahalı satıyor ya. Oyun fiyatlarını bilmem ama elektronik ürünlerde bile piyasa fiyatının en az 150 200 TL daha üzerine veriyor. E cihazlarda bunu yapan oyunlarda da yapar elbette ki.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler