Perşembe, Nisan 25, 2024

ARM, Huawei’ye İşlemci Lisanslamaya Devam Edecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ARM, teknolojisinin Amerika Birleşik Devletleri değil İngiltere menşeili olduğunu kararlaştırdı; ARM, çip mimarilerini Huawei’ye lisanslandırmaya devam edecek. Şirketin hukuk ekibi ARM’ın v8 ve v9 mimarilerinin “İngiltere menşeli teknolojiler” olduğu ve bu nedenle ABD’li şirketlerin Huawei ile çalışmasını sınırlayan ticaret yasağına tabi olmadığı kararına vardı. Yasak, Çinli telekomünikasyon şirketiyle ilgili ulusal güvenlik kaygıları üzerine uygulamaya kondu.

ARM Sözcüsü bir demeç verdi

“ARM, İngiltere menşeli olduğu belirlenen her iki mimarinin kapsamlı bir incelemesinin ardından, ARM v8-A mimarisi nin yanı sıra bu mimarinin yeni nesli için HiSilicon’a destek sağlayabilir.”

gsmarena 000

Karar, Huawei için iyi bir haber çünkü şirketin alt şirketi HiSilicon ile kendi cihazları için kendi çiplerini üretme konusunda devam etmesine izin veriyor. Huawei’nin Kirin 990 işlemcisi gibi ürünler şirket içinde tasarlanırken, hem CPU hem de GPU için ARM’in tasarımlarına çok güveniyorlar. ARM’in lisansı olmadan, Huawei etkili bir şekilde yeni işlemciler üretemez ve bu da kararı Huawei’nin yeni telefon üretme kabiliyeti konusunda önemli bir karar verir.

trump vs huawei

ARM, Trump’ın ticaret yasağı nedeniyle Mayıs ayında Huawei ile ilişkilerini kesmiş, çip tasarımlarının “ABD menşeli teknoloji” içerebileceği endişesiyle ARM İngiltere’de bulunan ve Japonya’da SoftBank Grubu’na ait, ancak şirketin bir çok yerde ofisleri mevcut. Kaliforniya, Washington, Arizona, Teksas ve Massachusetts ve ABD ve çalışanların – en azından teoride – işlemci tasarımlarını geliştirmeye yardımcı oluyor. Şimdi, ARM yongalarının “İngiltere kökenli olduğu sonucuna vararak,” bunun ABD yasağına dahil olmadığını söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler