Cuma, Nisan 26, 2024

Oral-B’den Yapay Zeka Destekli Diş Fırçası

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Oral-B, 220 dolar değerinde Oral-B Genius X isimli elektrikli diş fırçasını piyasaya sundu. Yapay Zeka’nın dişlere kadar geleceğini düşünemezdik.

Diş fırçası, telefonunuzdaki bir uygulamaya Bluetooth aracılığı ile bağlanıyor. Fırçalamaya başladığınız zaman uygulama ne zamandır fırçaladığınızı ve sizi ne zaman fırçalayacağınız konusunda yönlendiren bir zamanlayıcı gösteriyor. Görünüşte gayet kullanışlı olarak gözüküyor.

oralB G2 PDP Secondary Images Mi.png

Oral-B, diş fırçasının çok fazla basınç uyguladığınızı veya belirli bir noktada yeterince uzun süre fırçalamadığınızı öğrenmek için sensörler kullandığını ve daha sonra sensörlerden uygulamaya veri gönderdiğini söylüyor. Uygulama bu sensör verilerini alıyor ve “Genius X AI algoritmasını” kullanarak nerede daha iyi fırçalamanız gerektiğini söylüyor ve fırçaladığınız kadar iyi bir derecelendirme veriyor.

 

 

Buna benzer bir ürün daha yapılmıştı

Bu Oral-B’nin ilk bağlı diş fırçası değil. Şirket, 2014 yılında “diş hekimi yardımı ile programlanabilen” Bluetooth özellikli bir diş fırçası piyasaya sürdü. 2016’da Genius diş fırçası serisini başlattı ancak fırçalama işleminizi takip etmek için akıllı telefonunuzun kamerasını kullanmak için eski modellere ihtiyaç duyuldu. Bu, telefonunuzu her fırçaladığınızda banyo aynanızdaki bir akıllı telefon yuvasına sokmanız gerektiği anlamına geliyordu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler