Çarşamba, Nisan 24, 2024

Artık Android Kullanıcıları Gmail Üzerinden Para Gönderilebiliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hatırlar mısınız bilmiyorum hocalar, ancak 2013 yılında çıkartılan Google cüzdan ilk olarak webe ondan sonra da Gmail‘e entegre edilmişti. Bugün ise Google mobil cihazlar için yeni bir entegrasyon sağladığı gibi, artık Android üzerinden Gmail uygulamasını kullanarak kişilerin mail adreslerine tek tık ile para gönderme veya para isteme talepleri yapılabiliyor.

Paypal alternatifi olabilir

Gmail tarafından Android kullanıcılarına sunulan bu hizmet dolar dahil Türk lirasına kadar pek çok para birimini destekleyecek. Yurt dışından bir kullanıcı size dolar olarak para gönderdiğinde TL’ye çevrilip çevrilmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi bulunmazken, eğer bu işlem gerçekleşirse Türkiye’de PayPal alternatifi mükemmel bir hizmetin perdesi aralanmış olacak.

Kullanıcı deneyimini en üste çekebilmek için Google para alışverişlerini çok basite indirgemiş durumda. Dosya eklemek kadar kolay yapılabilen para transferinde yeni özelliğe erişmek için ataş simgesine tıklıyoruz. Ardından ihtiyacınıza göre ‘para gönderme veya para alma’ seçeneğini işaretliyoruz. Sonrasında ise tutarı girip, dip not ekleyerek para transferini gerçekleştirebiliyorsunuz.

İşlemi tamamlamak için Gmail’i kullanıyoruz. Ek olarak Google Cüzdan kullanmanız gerekmiyor. Gmail ile yollanan paralar doğrudan kişilerin banka hesaplarına yansıtıldığı gibi, Google’a hiçbir ek ücret ödenmiyor. Aslında olayın cezbedici tarafı bu yönde diyebilirim.

Google ekibi bu hizmeti açarak aslında Paypal, Venmo ve diğer hizmetlerdeki hızlı ödeme uygulamalarını geçmek istiyor. Artık Gmail sadece bir mesajlaşma uygulaması olmadığı gibi, zaman içerisinde getirilen fonksiyonlar ve yenilikler sayesinde rekabetçi bir düzen de oluşturdu. İlginç olan ise 2013 yılında piyasaya sürülen Google Cüzdan’ın işlevselliğinin mobile gelmesinin neden bu kadar sürdüğü oldu.

gmail android odeme gonderme 003

Şimdi milyonlarca Android kullanıcılarının (Türkiye dahil) bu hizmetten faydalanması bekleniyor. Google şuan için para değişimini ABD’de gerçekleştiriyor. Gerekli testler tamamlandıktan sonra pek çok ülkede hizmete girmesi bekleniyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler