Perşembe, Mart 28, 2024

Artık Dünyanın En Hızlı Akıllı Telefonu iPhone 8

Paylaş

silkroad gaminggentr

Açık konuşmak gerekirse bu sene Apple ekibi iPhone 8 için çok fazla özenmediler. Ancak test sonuçları gelmeye başladıkça eski versiyonlarına ve şuan ki diğer Android cihazlara nasıl farklar attığını görebiliyoruz. Yenilik olarak çok fazla bir şey getirmeyen iPhone 8 performansı ile parmak ısıtırken, artık dünyanın en hızlı akıllı telefonu olarak tarihe geçti.

iPhone 8 Benchmark Testleri Yayınlandı

Cihaz ilk tanıtıldığı gün hatırlarsanız burada iPhone cihazlardaki düşük RAM, batarya ve kamera olmasına karşın nasıl diğer yüksek cihazları geçebildiğine ufaktan değinmiştim. Adamlar gerçekten optimizasyon harikası bir telefon yapıyorlar. Bunu bir Android kullanıcısı olarak söylüyorum.

Yapılan iPhone 8 benchmark testlerinde geçen sene çıkan iPhone 7 modelini nerdeyse ikiye katladığı görülüyor. Belki de cihazı daha çok sattırabilmek için yapılan oyunlardan bir tanesidir kim bilir. O yüzden çokta fazla göz ardı etmeden Tom’s Guide kardeşimizin yaptığı testlere göz attık. Benchmark sonucunda iPhone 8 ve iPhone 8 Plus cihazlarının sunmuş olduğu grafik ve işlemci performansı çok üst düzey.

iphone 8 test sonuclari 002

iphone 8 test sonuclari 003

Bilgisayarları da Geride Bıraktı

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus modellerinde tercih edilen A11 Bionic işlemcisinin performansı şuanda piyasada satılan 13 inçlik Macbook Pro ve Dell XPS 13 bilgisayarlarını geride bırakmayı başardı. Zaten yukarıdaki grafik ve 3DMark sonuçlarını görünce fazla söze gerek kalmıyor.

Bir de şöyle bir olay var ki, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus cihazlarının video editleme kaliteleri de muazzam. iPhone 8 4K değerindeki dört dakikalık bir videoyu 0:42 saniyede hazırlarken, en yakın rakibi Samsung Galaxy Note 8 tam 3 dakika 03 saniyede tamamladı.

iphone 8 test sonuclari 004

iPhone X Daha İyi Değil mi ?

Bu sorunun cevabını vermek için henüz erken hocalar. Zira iPhone X modelinin Benchmark test sonuçları henüz net bir şekilde yayınlanmadı. Fakat daha yüksek fiyata satılan iPhone X modelinin iPhone 8’i performans konusunda geçeceği düşünülüyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler