Cuma, Nisan 19, 2024

Artık Gemiler İçin de Tüneller Yapılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gemiler her ne kadar denizde ilerlese de, bazen tehlike arz eden durumlarda ciddi sonuçlar ile karşılaşılabiliyor. İşte bu tür durumların önüne geçmek için gemilere de tek bir rota üzerinden ilerletebilecek tüneller yapılmasına karar verildi.

Gemiler tünellerden nasıl geçecek ?

Bahsi geçen tüneller normal araba tünelleri gibi değil tabii ki. Gemiler için inşaa edilecek olan bu tüneller deniz taşımacılığı için büyük önem arz ediyor.

Çünkü Norveç gibi doğal gaz ve petrol bölgelerinde aktif faaliyetler yaşanırken, suda yaşanan akıntılardan ötürü bölge çok tehlikeli olarak biliniyor. Buralarda görev yapan denizcilerin hayatını tehlikeye sokan şeritler artık tünel ile kapatılacak ve tehlikenin de önüne geçilmiş olacak.

gemi tuneli 002

272 milyon dolar maliyet ile yapılması planlanan gemi tünelleri toplamda 1.5 kilometre uzunluğa sahip olacak. 36 metre genişlik açısı belirlenen tüneller için Norveç hükümeti 110 milyon dolar civarında destek sağlıyor. İlgili yapılan animasyon videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler