Salı, Mart 19, 2024

Artık TikTok’tan İş Başvurusu Yapabileceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanların popüler sosyal medyası TikTok, kullanıcılarının Chipotle, Target ve Shopify gibi şirketlere video özgeçmişleriyle doğrudan başvurmasına olanak tanıyan bir iş başvuru aracını test ediyor.

TikTok Resumes isimli kısa vadeli pilot program, #CareerTok gibi platformda organik olarak ortaya çıkan içerik kültüründen ve şirketin üniversite öğrencilerini ve genç kullanıcıları etkilemek için başlattığı girişimlerinden kaynaklanıyor. 31 Temmuz’a kadar sürecek olan pilot program için özgeçmişleri kabul etmek üzere 30’dan fazla şirket programa kayıt oldu.

Kullanıcıların bir video özgeçmiş oluşturması, bunu TikTok’a göndermesi ve ardından bu videoyu uygulama aracılığıyla işe alım görevlilerine göndermesi gerekecek. Pilot program için eğitici bir video, başvuru sahiplerinin herkese açık olarak paylaşılan videoya e-posta adresleri gibi kişisel iletişim bilgilerini eklememelerini öneriyor.

Instagram Tiktok
Artık TikTok'tan İş Başvurusu Yapabileceksiniz! 2

Şu anda listelenen işlerden bazıları, TikTok için içerik oluşturmayı içeriyor; bu, daha fazla markanın zaten bilgili içerik geliştiricilerle platformu benimsemesi anlamına geliyor. Örneğin, Alo Yoga, marka için bir TikTok stratejisi geliştirecek ve influencerlar ile ortak olacak TikTok Resumes aracılığıyla bir sosyal medya yöneticisi işe alıyor. Diğer markalar ise, Detroit Pistons’ın bir video yapımcısı listesi veya Allrecipes için kameradaki bir sunucu listesi gibi, birden fazla platforma yayılacak ev sahipleri ve video içerik üreticileri arıyor.

Target, Chipotle, Sweetgreen ve Great Clips gibi şirketler de bu platformu mağazalarda ve depolarda çalışacak giriş ve orta düzey çalışanları bulmak için kullanıyor ve bunlara bazı tam zamanlı ve kurumsal roller serpiştiriliyor. Shopify, pilot uygulama aracılığıyla kıdemli bir eleman almak istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler