Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASELSAN Yerli Savunma Sistemi İhtar’ı Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASELSAN tarafından geliştirilen yeni hava savunma sistemi İhtar duyuruldu. Genellikle askeri bölgelerin ve stratejik alanların insansız hava araçları ile yapılan tacizlerinden kurtarmak için geliştirilen sistem, başarılı performansı ile göz dolduruyor.

İHA’lar Artık Uçamayacak

Gelişen teknolojinin nasıl ilerlediğinin farkında mısınız ? Önceden İHA‘lar üretilmişti ve Türkiye’de de kullanılmaya başlandığında hepimiz sevinmiştik. Hatta yerli İHA‘lar harekete geçince büyük bir gündem oluşturmuştu. Ancak şimdi insansız hava araçları tehlike arz etmeye başladığı gibi, terör örgütleri tarafından da kullanılıyor. Özellikle Drone olarak tabir ettiğimiz cihazların altına el bombası ve patlayıcı malzeme yerleştirerek pek çok taciz girişiminde bulunulmuştu.

ASELSAN tarafından geliştirilen yeni hava savunma sistemi İHTAR ise bu sorunu kökten çözüyor. Stratejik noktalar ve askeri alanların hava sahalarını koruma altına almak için İHA tehdidine karşı koruma görevi üstlenecek olan İhtar, tehdidi algıladığı anda harekete geçerek elektronik karıştırma ve aldatma teknolojisinden faydalanarak İHA‘nın devrelerini bozuyor ve uçuşunu engelliyor.

Mobil olarak da kullanılabilen İhtar, enerji santralleri, hava alanları, sivil tesisler, sınır karakolları, karargah binaları ve askeri bölgeler gibi pek çok yerin korunmasında görev yapacak.

aselsan-ihtar
Teknik Özellikler

❱ İstenilen her noktaya taşınabilir, prototip yapı

❱ Otomatik video takibi

❱ Düşük yanlış alarm oranı

❱ Termal kamera

❱ Özel tehditler için geliştirilen karıştırıcı algoritma

❱ Profil tanımlayabilme

❱ Minimum operatör müdahalesi

❱ Yüz tanıma teknolojisi

❱ Aktif köreltme

❱ Toplu saldırılar için çok yönlü karıştırma

aselsan-ihtar-01
İhtar Her Türlü Hava Koşuluna Dayanıklı

İhtar‘ın kullanmış olduğu algoritma ve sistem tamamen tespit ve takip üzerine olduğu için sürekli tetikte olması gerekiyor. ASELSAN‘da bu tür koşulları düşünerek her türlü hava durumunda çalışabilen bir sistem geliştirmiş oldu.

360 derece karıştırma yeteneğine sahip olan İhtar‘ın bir de çift yönlü karıştırma ve münferit hedefler için düşürme yeteneği bulunuyor. Çok yakında ASELSAN tarafından seri üretime geçecek olan İhtar, pek çok alanda görev yapacak.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler