Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bir Yerli Üretim Silah Daha: Elektromanyetik SAPAN

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Ordusunun askeri alanları içerisinde kullanabileceği yeni yerli üretim elektromanyetik Sapan üretildi. İsmine baktığımızda ilk aklınıza “Sapan mı hakkatten acaba ?” gelebilir. Ancak işin aslı ve teknoloji çok farklı.

Yerli Üretim Elektromanyetik Sapan Nedir ?

İsmi sizi yanıltmasın, görüntüsünden dolayı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bu ismin verildiğini açıklarken, yeni yerli ve milli silahımız Sapan teknolojik donanımı ile ön plana çıkıyor. Cihaz sesten 10 kat daha hızlı mermi fırlatabildiği gibi, hava savunma sistemleri için öncü bir silah olacak.

Tasarımı ve geliştirmeyi TÜBİTAK SAGE sağladığı gibi, elektromanyetik yapıya sahip olan Sapan, barut ihtiyacı duymadan sadece mermiyi saniyede 1200 metre hızla fırlatabiliyor. Bu üretim ile birlikte Dünyada elektromanyetik silaha sahip olan ender ülkelerden birisi olarak da kayıtlara geçtik. Şuanda bu tip silahları dünya genelinde sadece ABD’li General Atomics ve BAE Systems üretiyor.

yerli-ve-milli-silahimiz-sapan-02
Sapan‘ın çalışmaları ilk olarak 2014 yılında başlamıştı. Yazılım, tasarım ve donanım tamamen yerli olarak üretildi. Şimdi ise elektromanyetik silah TSK ve Hava Savunma Kuvvetleri için hizmete gireceği günü bekliyor.

yerli-ve-milli-silahimiz-sapan-03

 

yerli-ve-milli-silahimiz-sapan-01

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler