Cuma, Mart 29, 2024

ASELSAN Yapımı Milli Muharebe Sistemi KORHAN Envantere Girdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizde güzel gelişmeler gelmeye devam ederken, milli gurur kaynağımız ASELSAN, yeni muharebe sistemi Korhan‘ı çok yakında İstanbul’da düzenlenecek olan IDEF 2017 etkinliği için hazırlıyor. Peki yeni nesil muharebe sistemi Korhan hangi yenilikler sunuyor ?

ASELSAN Korhan Özellikleri

Savunma sanayimiz için güzle bir gelişmeye ASELSAN tekrar imza atarak hepimizi gururlandırmaya devam ediyor. Zaten ülkemizin kalkınmasına en büyük destekçi firmalardan birisi olan ASELSAN, çalışmalarını bir bir hayata geçiriyor. Yeni nesil muharebe sistemimiz Korhan ise 13. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda görücüye çıkacak.

Fuara sadece davetli kullanıcılar ve basın mensupları katılabileceği gibi, Korhan fuarda görücülerine ufak bir show yapmayı da ihmal etmeyecek. Günümüzün ileri düzey savunma ihtiyaçlarının tümünü karşılayabilmesi için geliştirilen milli muharebe sistemimiz, son teknolojiler ile donatılmış.

Korhan Türkiye’ye ciddi anlamda fayda sağlayacağı gibi, hedef tespit ve takip sistemi konusunda gerçekten uzman. Araç hem kendisini koruyabildiği gibi, hem de sisteminin kalıcılığını üst düzey bir şekilde sağlayabiliyor. Ani bir saldırı durumunda ise Korhan yüksek atım hızlarına sahip olan 35 mm’lik topları kullanabiliyor.

aselsan korhan milli muharebe 003

Biraz Daha Derinlere İnelim

ASELSAN yapımı Korhan akıllı mühimmat sistemini kullanarak sütre arkasında bulunan hedeflere karşı ani etkinlikler gösterebiliyor. Sistem radarlarına eğer tehdit oluşturabilecek bir helikopter, uçak veya İHA denk gelirse hemen karşı öz savunmasına otomatik geçiş yapabiliyor.

Sistemde kara üzerinden gelebilecek tehditlere karşı da mekanik üzerine yerleştirilmiş 7.62 milimetrelik makineli tüfeği ile karşılık verebiliyor. Öte yandan mayın veya patlamalara karşı da aracın zırhı en üst seviyede tutulmuş. 

Korhan böylece günümüz muharebe alanının yoğun iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilmesi adına ASELSAN tarafından yapıldı. Yani bu araçtan oturup da savaşmasını beklememiz doğru olmaz. O yüzden olası bir savaş veya çatışma durumunda iletişimin de önemli olduğunu düşünerek Korhan’a burada çok büyük görevler düşüyor.

aselsan korhan milli muharebe

360 Derecelik Görüş Sistemi

ASELSAN yapımı Korhan’ın üzerinde 360 derecelik çevresel farkındalık sağlayabilen panoramik görüş sistemi bulunuyor. Bu sayede tüm alan anlık olarak taranabildiği gibi, raporlamalar sürekli takım içerisine iletiliyor.

Güncel teknoloji sistemlerinin kullanıldığı Korhan bundan böyle ordunun görev ihtiyaçlarını karşılayabilmek için var gücü ile çalışacak. Biz de ASELSAN‘a yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ediyor, Korhan’ın da vatana millete hayırlı olmasını diliyoruz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler