Cuma, Nisan 26, 2024

Dünyanın En İlginç Mouse Üreticisi Mad Catz Battığını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye pazarına gelerek ürünlerini yeni satışa çıkartmaya hazırlanan Mad Catz firmasının gelişi ile gidişi bir oldu. Firma yurt dışında iflas kararı aldığını ve tüm çalışanlarını işten çıkarttığını bildirerek iflas bayrağını çekmiş durumda.

Mali Kriz Haziran’da Kendini Gösterdi

Hatırlarsanız bundan iki ay önce PC Hocası YouTube kanalımızda Mad Catz R.A.T Pro X ve Mad Catz R.A.T 4 oyuncu mouselarını sizlere tanıtmıştık. Ürünler sıra dışı görünüşlerinin yanı sıra, modülerlik kavramına yeni bir şekil getirmişlerdi. Başarılı bulduğumuz firma, ani aldığı bir karar ile iflas bayrağını kaldırarak piyasadan çekileceğini bildirdi.

Yurt dışındaki pek çok haber sitesi anlık olarak bu durumu bildirirken, Türkiye’de çok fazla olmamasına karşın kimsenin haberinin olmaması bizi de biraz üzdü. Mad Catz Türkiye’de olmasa da, yurt dışında başarılı işlere imza atmış bir üreticiydi. Hatta ilk satış için ürünlerini GameEkstra stoklarına getirerek hızlı bir başlangıç yapmak istiyordu.

Dövüş oyunları ve diğer oyunlar için çevre birimi üreten donanım şirketi Mad Catz Interactive Inc şirketi iflas kararını tüm varlıklarını tasfiye etmek için ABD İflas Kanununun 7.Bölümü uyarınca resmi başvuruda bulunarak tüm işlemlerini duyurdu. Mad Catz içerisinde bulunan tüm yöneticileri ve yetkililerin Perşembe günü istifa ettiği de kayıtlara geçti.

mad catz logo

Mad Catz Neden Battı ?

Şirket 11.6 milyon dolar zarara uğradığını açıklayarak ilk etapta şirket çalışanlarının üçte birini işten çıkartmak zorunda kalmıştı. Bunun ilk sinyalleri de Haziran 2016’da veriliyordu. Şirketin başkanı ve CEO’su olan Karen McGinnis ise konu hakkında ‘acilen şirkete nakit takviyesi yaparak durumu kurtarmak’ istediklerini ancak tatmin edici bir çözüm bulamadıkları için son çare olarak iflaslarını verdiklerini bildirdi.

Şirketin batma sebebi ise satış politikalarından kaynaklanıyor. Yani üretmiş oldukları oyuncu ekipmanları sektörde diğer oyuncular tarafından pek tutulmadığı gibi, ürünlerin ilginç görünümleri pek bir işe yaramadı gibi.

mad catz tourment editin

1989 yılında kurulan Mad Catz firması 2016 yılında çalışanlarının %37’sini işten çıkarttıktan sonra alternatifleri bulamayınca sıkıntılarını aşamayarak PricewaterhouseCooper’a şirket varlıklarının mütevellisine tayin edildi. Firma 30 yılı aşkın çalışmalar yapsa da, artık yolun sonu çoktan göründü. Video ve oyun endüstrisi için en belirgin çevresel geliştiricilerden birisine elveda diyoruz.

Eğer Mad Catz‘in geliştirdiği ve PC Hocası’nın incelediği videolara göz atmak isterseniz hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz:

Mad Catz R.A.T PRO X İncelemesi

Mad Catz R.A.T 4 İncelemesi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler