Cuma, Mart 29, 2024

Evlilik Programları Resmi Karar İle Yasaklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’de pek çok kanalda yürütülen evlilik programları ohal kapsamında çıkartılan yeni kanun ile yasaklanmış oldu. Biliyorsunuz, evlilik programları hakkında çok fazla şikayet olduğu gibi, son zamanlarda çıkan rahatsız edici pek çok görüntüden sonra düğmeye basıldı. Artık evlilik programları kanallarda yayınlanamayacak.

Evlilik Programları İçin Çıkan Karar Neydi ?

Olağanüstü hal uygulaması devam ederken, 689 ve 690 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Rezmi Gazete’nin mükerrer sayısında değişikliklere yer verilirken, yeni KHK’larda en çok dikkat çeken madde ise Türkiye gündemine sıklıkla oturan evlilik programlarının yasaklanması üzerine oldu. Evlilik programları adı altında insanları alelen kandıran pek çok program Türkiye’de yapıldı ve yapılmaya da devam ediyordu. Son zamanlarda yaşanan skandalların yanı sıra, yazılı ve görsel medyada pek çok görüntü konuşulmuş ve eleştirilmişti.

İzleyiciler de RTÜK‘e neredeyse günde yüzlerce şikayet telefonu yağdırarak bu konular hakkında önlemler almaları için fikir beyanında bulunuyorlardı. OHAL kapsamında ise 690 sayılı kararname sayesinde televizyonlardaki tüm evlilik programları resmen yasaklanmış oldu.

evlilik programlari yasaklandi 002

Yeni kanun kapsamında alınan kararname ise şu şekilde: “Radyo ve televizyon yayın hizmetleri içerisinde, arkadaş bulmak amacı ile kişilerin tanıştırılmış veya buluşturulmuş olduğu türden programlara, takviye edici gıdalar veya benzeri destekleyici ürünler dahil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanı ile satışına, pazarlanmasına, veya reklamına, sohbet, arkadaşlık, eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak sureti ile, izleyici veya dinleyicileri yanıltıcı ve haksız kazanca neden olacak şekilde yarışmalar, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altındaki ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntem ile ürün tanıtımı, satışı veya pazarlaması yapılamaz.” ifadeleri kullanıldı.

evlilik programi 005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Erkek-Kadın ilişkisini ayaklar altına alan, gurur ve terbiyeden nasbini almamış orta yaştaki ev kadınlarını oyalama amacı ile üretilmiş bu ahlaksız programlar neden bu kadar uzun süre yayında kaldı anlayabilmiş değilim zaten.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler