Cuma, Nisan 19, 2024

Asla Kırılamayacak Güvenlik Sistemi İddiası

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uluslararası bilim insanları tarafından geliştirilen, siber korsanların asla kıramayacağı bir güvenlik sistem geliştirildiği iddia ediliyor. Eğer iddialar doğru ise gizli verilerin günümüzden daha korunaklı olacak. Bu güvenliğin sağlanması için optik yongalar üretildi.

Uluslararası bilim insanı ekibinden olan Profesör Andrea di Falco:

 “Bu yeni teknik, korsanlar tarafından kesinlikle kırılamaz. Bu, herhangi bir mesafeyle ayrılmış, ışık hızına yakın ultra hızda, ucuz ve elektronikle uyumlu optikte kullanıcılar tarafından değiştirilen iletişimin gizliliğini korumak için kullanılabilir.” diyor.

Şimdiye Göre Daha Hızlı ve Daha Az Yer Kaplıyor

Günümüzde kullanılan şifreleme yöntemleri veriyi hızlı bir şekilde aktarabiliyor fakat siber dünyanın korsanlarından korunamıyor. Bilim insanlarına göre yeni geliştirilen bu şifreleme sistemi günümüzdeki şifreleme yöntemlerinden daha az yer kapladığı gibi hacklenmesinide imkansız kılıyor. Bu açıklamalara karşı gelen bir grup ise ileride kullanılacak Kuantum Bilgisayarlar yeni geliştirilen güvenlik sistemini kırabilir yönünde.

Geliştirici bilim insanlarına göre, mesajları korumak için klasik fizik yasasını ve özellikle determodinamiğin ikinci yasasını kullanıyor. Bu sayede yeni geliştirilen bu yöntem mükemmel gizlilik sağlıyor ve siber korsanlardan uzak tutuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler