Cumartesi, Eylül 21, 2024

ASUS, 13. Nesil Intel İşlemcili ROG Strix G35CA Oyuncu Bilgisayarını Tanıttı

Yeni nesil Intel işlemcilere geçiş noktasında elini çabuk tutan ASUS, 13. nesil Intel işlemcilerle donatılmış ROG Strix G35CA oyuncu bilgisayar modelini tanıttı.

En iyi sistem donanımına sahip oyun bilgisayarlarından biri olarak sunulan PC, tam bir amiral gemisi modeli diyebiliriz. Sadece yeni nesil işlemcilerle gelmesi değil, ekran kartı gibi önemli bileşenlerde de öne çıkan bilgisayarın teknik özelliklerine geçelim.

ROG Strix G35CA Oyuncu Bilgisayarı Neler Sunuyor?

Yeni oyun bilgisayarında oyuncuları etkileyecek olan ilk nokta kasanın tasarımı. Kasada, dikkat çekici bir tasarıma yer verilmesinin yanında, daha iyi hava akışı sunulması ve soğutma performansının arttırılması adına özel hava kanalları da kullanılmış.

Aura Sync desteğine de sahip olan ROG Strix G35CA, tasarım yönüyle oyuncuları tatmin edecek bir model gibi duruyor.

ROG Strix G35CA

İşin teknik özellikler kısmına geçildiği zaman ise başta söylediğimiz gibi “En iyi sistem donanımına sahip oyun bilgisayarı” ifadesi karşımıza çıkıyor. Öyle ki seride 13. nesil Intel Raptor Lake işlemcileri görüyoruz.

Bilgisayarda, 24 çekirdekli ve 32 iş parçacıklı olan Intel Core i9-13900KF işlemcisi bulunmakta. 5.8 GHz maksimum saat hızlarına kadar çıkan işlemci, şu an için Intel’in Raptor Lake ailesinin en güçlü üyesi.

ROG Strix G35CA

Ekran Kartı Tercihi ve Diğer Donanım Değişiklikleri

ROG Strix G35CA, yeni nesil işlemcilerle beraber diğer bileşenlerde de amiral gemisi serisi donanımlara yer veriyor.

BENZER:  NVIDIA RTX 4080 Ti Sesleri Gelmeye Başladı! İlk Özellikler Sızdı

Başta ekran kartı kısmında çok güçlü bir kartın seçildiğini görüyoruz. Seride yer alan ekran kartı Nvidia RTX 3090 Ti olarak belirlenmiş. 24 GB GDDR6X bellek, 2. nesil RT çekirdekleri ve 3. nesil Tensör çekirdekleriyle beraber ekran kartının hem oyunlarda hem de render işleri gibi profesyonel kullanımlarda yüksek performans verdiğini biliyoruz.

ROG Strix G35CA

Gelelim bellek kısmına. ROG Strix G35CA oyuncu bilgisayarı, bellek kısmında da son nesle geçiş yapıyor. Seride 64 GB’a kadar 4800 MHz DDR5 bellek yer almakta. Depolama kısmına geldiğimiz zaman ise 1 TB’a kadar önyükleme SSD’si ve iki adede kadar 2 TB sabit disk sürücüsü görüyoruz. Hem bellek kısmında hem de depolama alanı kısmında tatmin edici kapasitelere yer verilmiş diyebiliriz.

ROG Strix G35CA

Teknik Özellikler

  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro
  • Yonga Seti: Intel Z790
  • İşlemci: Intel Core i9-13900KF
  • Ekran Kartı: RTX 3090 Ti
  • RAM: DDR5 64 GB’a kadar
  • Ağ ve Bağlantı: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1
  • Güç Kaynağı: 850W 80+ Platinum
  • Dahili Sıvı Soğutucu: Var. 240 mm
  • Aura Sync Desteği: Var
  • Ağırlık: 15 kg
  • Boyutlar: 27.90 cm X 43.30 cm X 50.10 cm
silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler