Cumartesi, Temmuz 27, 2024

MSI Bios Tuşu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kullanıcılarımız tarafından çok sık sorulan MSI marka bilgisayarlarda bios tuşu hangisi sorusuna cevap niteliğinde bir rehber hazırlamak istedik. Her marka kendi ürettiği anakart ve bilgisayarlarda belirli tuş kombinasyonları ile kullanıcılarına bios ekranına ulaşım sağlamakta. 1986 yılından bu yana bilgisayar ve komponentleri üreticisi olan MSI’ bilgisayarların bios menüsüne ulaşma tuşu ile ilgili içerik oluşturduk.

Hemen sorunuza cevap verecek olursak. MSI bilgisayarlarda bios tuşu klavyeniz üzerinde bulunan F2 tuşudur.  Eğer bu tuş sizi ulaştırmaz ise diğer bir tuş Delete tuşudur.

Ancak öncelikle uyarmam gerekir ki eğer sadece format atmak için boot seçeneklerini değiştirmek haricinde bir deneyiminiz yok ise bios menüsünde fazla ayarlarlar ile oynanmasını tavsiye etmiyorum. Bilgisayarınızın işlemci ve ram ayarlarını bozabilir bu durumda size ekstra maliyetler çıkarabilir.

Msı Bios Görüntüsü Nasıldır?

Bios ekranının görüntüsü ise şu şekildedir.

msi bios tusu

 

MSI’ın Click BIOS 5 ismini verdiği bios sürümünü ortalama 2018’dan bu yana kullanmakta. Modern UEFI (Birleşik Genişletilebilir Ürün Yazılımı Arabirimi), kullanım kolaylığına odaklanmak için tasarlanmıştır. Click BIOS 5 bunu yalnızca başarılı bir şekilde yapmaya devam etmekle kalmaz, MSI’dan klasik, profesyonel, oyun veya hız aşırtma yapan bir anakart modeli kullanmanız fark etmeksizin bunu yapar.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler