Perşembe, Mayıs 2, 2024

ASUS, 4 Yeni Teknoloji ile Geleceği Bugüne Taşıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS’un CES 2023 kapsamında duyurduğu yeni teknolojilerden söz etmiştik. Marka yeni laptoplarıyla bir hayli ses getirmeyi başarmıştı. Dünyanın ilk gözlüksüz 3D OLED ekranı, sürdürülebilirlik odaklı yeni üretim anlayışı derken, markanın bu yıla damga vuracak yenilikçi adımları da netlik kazandı.

ASUS Ar-Ge ekiplerinin yaptığı çalışmalar ve önemli yatırımlarla ortaya çıkan 4 yeni teknoloji, markanın sektörde de daha öne çıkmasını sağlayacak. Peki nasıl yeniliklerden söz ediyoruz? Bakalım.

Tüm Dizüstü Bilgisayarlar için ABD Askeri Sınıfı Dayanıklılık Testi

CES tanıtımları sırasında da bu konudan söz etmiştik. ASUS, bu yıldan başlayarak tüm laptop modelleri için ABD askeri sınıfı dayanıklılık testleri yapacağını açıklamıştı. MIL-STD 810H ABD askeri sınıfı standartlarında hazırlanan son derece zorlu 26 dayanıklılık testi, bundan sonra tüm ASUS laptop modellerinin dayanıklılığını ölçecek.

Aşırı ısı, nem ve şok testleri gibi zorlu testlerden geçen ASUS laptop modelleri, böylece dayanıklılık konusunda da sınıf atlamış olacak.

ASUS 2 ASUS

Dünyada ilk Gözlüksüz 3D OLED Teknolojisi: ASUS Spatial Vision!

Yine CES 2023 sırasında üzerinde durduğumuz konulardan birisi de bu olmuştu. ASUS Spatial Vision teknolojisi; lentriküler lens ve gelişmiş göz takibi özellikli kamera sistemiyle gözlerin her bir pozisyonunu tespit ederek kullanıcıya 3D deneyimini sunulmasını sağlayacak.

Bu sayede gözlüksüz bir şekilde 3D videolar izleyebileceksiniz, oyunlar oynayabileceksiniz ve içerik geliştirme üzerinde çalışabileceksiniz. Ayrıca yeni teknoloji, çok kolay bir şekilde 2D’den 3D’ye yükseltme imkanı da sunacak.

Özellikle içerik üreticiler ve modelleme gibi alanlar da uğraşanlar için önemli artılar sağlayacak bir teknoloji diyebiliriz. ASUS Spatial Vision teknolojisine sahip olan ilk laptop modellerini incelemek için şuradaki yazımızı da okuyabilirsiniz.

ASUS

Yeni ASUS Antimicrobial Guard Plus ile %99 Oranında Virüs Önleyici Etki

Biliyorsunuz artık bu virüs ve bakteri konuları daha da bir önemli hale geldi. Yaşadığımız pandemi gerçeği, işleri bir hayli değiştirdi. Marka bu konuda da önemli bir teknoloji ile karşımıza çıkıyor.

ASUS Antimicrobial Guard Plus, laptoplarda en sık temas ettiğimiz yüzeylerde virüs ve bakterilere 24 saat içerisinde engelleyici bir etki gösteriyor. 3 yıllık kalıcı koruma garantisi veren ASUS Antimicrobial Guard Plus, bilgisayarın yüzeylerini pozitif gümüş iyonları içeren kaplama sayesinde hijyenik tutmuş oluyor.

ASUS

Sürdürülebilir Teknoloji için Yeni Adımlar

Yeni teknolojiler, daha güçlü cihazlar, gözlüksüz 3D teknolojisi ve çok daha fazlası. Bunların hepsi çok önemli gelişmeler. Ama daha önemlisi var. Sürdürülebilirlik ve yeşil bir üretim anlayışı. Daha önce teknoloji markalarının bu konuda attığı adımlardan söz etmiştik.

Küresel ısınma etkilerini en aza indirmek için teknoloji markalarının da elini taşın altına sokması gerekiyor. ASUS bu markalardan biri. Marka; sorumlu üretim, değer oluşturma, iklim eylemi ve döngüsel ekonomi ana başlıkları altında daha sürdürülebilir bir iş modelini benimsiyor.

ASUS’un sürdürülebilirlik odaklı olarak gelecek hedefleri içerisinde; sera gazı yayılımını yarı yarıya düşürmek ve aynı oranda cihazlarında enerji verimliliğini arttırmak, toplumu daha çevre dostu adımlar atmaya teşvik etmek ve ürün imalat, paketleme süreçlerinde kullanılan sürdürülebilir malzemelerin kullanımını arttırmak gibi adımları var.

ASUS

Evet bu 4 başlık altında gelişmelere baktığımız zaman ASUS’un geleceğe yönelik daha yoğun çalışmalar yaptığını görebiliyoruz. Bunu sadece yeni ürünler geliştirmek olarak görmememiz gerektiğini de anlıyoruz. Sektörde öne çıkacak yeni teknolojiler, daha uzun kullanım ömrüne sahip, daha dayanıklı ve daha verimli cihazlar, daha sürdürülebilir bir üretim anlayışı gibi adımlar var.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler