Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sony Türkiye’den Çekiliyor mu? Son Gelişmeler Neler? – (Güncelleme)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir süredir Sony Türkiye için özellikle sosyal medyada önemli iddialar ortaya atılıyor. İddialara göre Japon teknoloji devi Sony, Türkiye’den çekilme kararı aldı ve bu noktada ofislerini de kapatıyor.

Sektör otoritelerinden konu hakkında birçok açıklama ve iddia gelmesine karşın, tüm bu iddialar için Sony Türkiye cephesinden bir açıklama gelmiş değil. Dilerseniz iddialara ve neler yaşandığına daha derinlemesine bakalım.

Sony Türkiye, Faaliyetlerini Durduruyor mu?

Son iddialara göre Sony’nin kısmen Türkiye pazarından çekilmesi durumu söz konusu. İddiaya göre firma direkt pazardan ayrılmayacak. Firma öncelikle TV ve ses sistemleri kategorisi için yeni bir düzenleme yapacak. Bu iki büyük kategoride küçülmeye gidileceği söyleniyor.

TV ve Ses sistemleri kategorisi için müşteri hizmetleri gibi desteklerin sunulmaya devam edeceği ama bu kısmın faaliyetlerinin sınırlı olacağı iddiası var.

Sony Türkiye

Oyunlar ve PlayStation Oyun Konsolu için Durum Ne Olacak?

Sony, özellikle konsol satışlarıyla öne çıkıyor. Türkiye’de konsol satışlarının fena olmadığını biliyoruz. Haliyle böyle bir iddia gündeme geldiği gibi, “PlayStation konsol satışları da duracak mı?” soruları da sorulmaya başlandı.

Şimdilik bu konuda yazılı bir açıklama olmamasına karşın, konsol satışlarının durması gibi bir durum beklenmiyor. Konsol satışlarının Sony Eurasia tarafından yönetildiğini biliyoruz. Eldeki kısıtlı bilgilere göre konsol satışlarının durması gibi bir durum beklenmiyor.

Sony Türkiye

Burada önemli olan bir başka nokta da PlayStation servisleri için dijital hizmetlerin ne olacağı. PS Plus sistemi için de bir değişiklik olur mu olmaz mu netleşmiş değil. Yine burada da bir değişim beklemediğimizi belirterek; yerel fiyatlandırma politikasında değişiklikler, oyunlardaki Türkçe dil desteği konusunda değişiklikler gibi bilgiler için Sony Türkiye tarafından yapılacak açıklamaları beklediğimizi ekleyelim.

Tüm bu gelişmeler ışığında şimdilik Sony Türkiye’den çekildi demek doğru olmayacaktır. Yazılı olarak resmi bir açıklama yapılmasını beklemek gerekecek. Muhtemelen kısa süre sonra Sony bir açıklama yapacaktır. Açıklamadan sonra tekrar değerlendirme yaparız.

Güncelleme – 30 Ocak 2023 

Habertürk tarafından yayımlanan habere göre; Sony Türkiye’nin yetkili isimleriyle iletişime geçildi ve durum hakkında bilgiler soruldu. Habere göre, ortaya atılan iddialar kısmen doğru.

Markanın %100 bir çekilme kararı almadığı, Televizyon ve Ses Sistemleri bölümü için faaliyetlerin optimize edildiği (artık ne derece bir düzenleme bilemiyoruz) belirtildi. Televizyon ve ses sistemleri dışında kalan hizmetler, satış sonrası destek ve müşteri hizmetleri desteğinin devam edeceği belirtilmekte.

Bu son güncelleme de önemli ancak Sony’nin yapacağı yazılı açıklamayı da beklemek gerekiyor. Haber için yeni bir güncelleme geldiği zaman, yine detayları aktarmaya devam ederiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Çekilmesi üzücü olur. çok kaliteli ürünleri var ama tabi fiyat politikasına yetişememiş olabilirler son dönemde fiyatlar uçtu tercih edilmez oldu herhalde

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler