Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASUS Cerberus Fortus Gaming Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Birbirinden değişik ve birbirinden kaliteli ürünleri incelediğimiz hocanın masasında yeniden beraberiz. Hocanın masasında bu kez ASUS Cerberus Fortus Gaming Mouse incelemesi gerçekleştireceğiz.

İçerisinde bulunduğumuz 2018 yılının Tasarım Ödülü‘nü kazanmış bu mousea gelin hep birlikte yakından bakalım.

Ödüllü Head Shot!

ASUS Cerberus Fortus mouseun tasarımı ile başlayacak olursak tamamen siyah ve sade bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Yapı olarak çok düz hatlara sahip bu mouse, ekstra olarak parmak desteği sunmasa da kenar kaplamaları ile oldukça konforlu bir kullanım sağlıyor. Mouseun dikkat çekici diğer özelliği ise her iki el için uygun durumda olması. Yani mouse sağ ve sol el için rahatlıkla kullanılabilmekte.

asus fortus gaming mouse inceleme 002

Öte yandan ASUS Cerberus Fortus, 114 gram ağırlığı ile de oldukça hafif bir yapı sunmakta. Bu hafiflik kullanıma olumsuz yansımamakla birlikte daha rahat hareket imkanı sunuyor. Tabii hareket demişken mouseun en dikkat çekici özelliğinden de bahsedelim. ASUS Cerberus Fortus mouseun tabanı magnezyum alaşımdan oluşmakta. Bu taban daha fazla dayanıklılığa ek olarak daha dengeli bir kullanıma imkan tanıyor. Mouselarda görmeye alışık olmadığımız bu malzeme ASUS mühendisliği ile birleştirilerek ürüne entegre edilmiş.

asus fortus gaming mouse inceleme 003

ASUS Cerberus Fortus mouse kullandığı switchler ile de uzun bir kullanım ömrü sunuyor. En kaliteli switchlerden olan Omron switchleri bünyesinde barındıran ASUS Cerberus Fortus, 50 milyon tık ömrü ile dayanıklılık alanında da öne çıkmayı başarıyor.

asus fortus gaming mouse inceleme 012

Tasarım tarafında dikkat çeken son detay ise RGB desteği. Her ne kadar kısıtlı alanda RGB görüyor olsak da aydınlatma es geçilmemiş. Bu bağlamda mouse üzerinde bulunan Cerberus logosu, arka alt şerit ve mouse tekerleği RGB aydınlatmaya sahip alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Aslında kenar kısımlarda da aydınlatma olmasını beklerdik çünkü mevcut alanlar kullanım anında el ile kapanıyor.

asus fortus gaming mouse inceleme 009

RGB ile ilgili olarak belirtmemiz gereken bir husus, aydınlatma profillerinin mouse üzerinden değiştiriliyor olması. ASUS Cerberus Fortus ne yazık ki özel bir yazılıma sahip değil. Bu yüzden aydınlatma ayarlarını ve DPI seviyesini mouse üzerinden değiştirmek gerekiyor. 4 farklı renk profiline sahip mouse, içerisinde bulunan dahili bellek ile seçili profili hafızaya alıyor. Böylece bilgisayarı kapattığınızda ya da farklı bir bilgisayarda mouseu kullandığınızda aynı aydınlatma profili çalışmaya devam ediyor.

asus fortus gaming mouse inceleme 011

ASUS Cerberus Fortus mouse her ne kadar düz ve sade bir tasarıma sahip olsa da içerisinde barındırdığı teknoloji ile bu sadelikten sıyrılmayı başarmış. İçerisinde optik bir sensör barındıran mouse, 4000 DPI seviyesinde çalışabiliyor. Full HD ve 2K ekranlar için oldukça yeterli olan bu seviye, mouse üzerindeki ayar tuşu ile değiştirilebiliyor. Üstelik ASUS Cerberus Fortus, 1 MS tepkime süresi ile anlık bir tepkime sağlıyor. Bu da normal mouselara nazaran 8 kata kadar daha fazla hız demek.

asus fortus gaming mouse inceleme 016

Mouseun diğer detaylarında ise 1.8 metrelik örgülü bir kablo ve USB 2.0 bağlantı arayüzü bulunuyor. Kutu içerisinden mouse ve kullanım belgeleri harici bir ekipman çıkmayan ASUS Cerberus Fortus, Windows 7 – 8 – 10 sürümleri ve Mac OS X ve sonrası sürümler ile uyumlu şekilde çalışıyor.

asus fortus gaming mouse inceleme

asus fortus gaming mouse inceleme 013

asus fortus gaming mouse inceleme 005

asus fortus gaming mouse inceleme 004

asus fortus gaming mouse inceleme 008

asus fortus gaming mouse inceleme 014

Hocanın yorumu

Evet değerli hocalar ASUS Cerberus Fortus mousea  yakından baktık ve teknik detaylarına değindik. ASUS, sade ve düz bir tasarım çizgisi ile hazırladığı bu mouse oldukça iyi özellikler kazandırmış. Özellikle magnezyum alaşım ve 1 MS tepkime süresi öne çıkan kullanışlı özelliklerden. Her iki ele uygun kullanım da pek tabii ki birçok kişinin tercihinde önemli rol oynayacaktır zira sol ele uygun mouse bulmak gerçekten zor. Ancak büyük elli kullanıcılar için mouseun kullanışlı olabileceğini düşünmüyoruz.

pch tavsiye eder odul png

Bu açıdan ASUS Cerberus Fortus mouse, piyasada tercih edilebilecek türden bir oyuncu mouseu olarak karşımıza çıkmakta. Eğer yakın zamanda bir mouse satın alacaksanız seçeneklerinizin arasında ASUS Cerberus Fortus’u da ekleyebilirsiniz.

Evet hocalar bir inceleme yazısının daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda sizlere ASUS Cerberus Fortus oyuncu mouseundan bahsettik. Ürün ile ilgili daha detaylı video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilir, bizlere görüş ve yorumlarınızı bildirebilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

ASUS Cerberus Fortus Oyuncu Mouse İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Lütfen daha objektif incelemeler yaparsanız kullanıcılara daha faydalı olur. Bu fiyata bu mouse alınmaz, Avago 3050 sensörlü farelerin fiyatları orada yani bu mouse daha önce incelemesini yapmaya çalıştığınız MasterMouse MM530’dan daha mı iyi??

    • Merhaba, incelememiz şu fiyata alabileceğiniz ürünler ya da şu ürünle kıyaslama türünde değil, belli bir markanın ürettiği belli bir modele ait incelemedir. Dediğiniz gibi aynı sensörü kullanan farklı mouseları daha uygun fiyata bulabilirsiniz. Ancak kullanılan malzeme ve teknoloji farkını yine fiyattan düşmüş olursunuz. Aynı motoru kullanan Mercedes ve Renault araçların farklı etikete sahip olması buna iyi bir örnektir. Saygılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler