Cuma, Nisan 19, 2024

MSI GT75 Titan 8RG Gaming Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba pek kıymetli PC Hocası takipçileri. Yepyeni bir inceleme ile yeniden birlikteyiz. Hocanın masasında bugün büyük bir servet oturuyor. Tam 20 Bin Türk lirası fiyat etiketi ile göz dolduran MSI GT75 Titan 8RG Gaming Laptop, hocanın masasında inceleme altına alınacak. 

Masaüstü oyun dünyasına taşınabilir bir alternatif üreten MSI, bakalım bu ürününde bizlere neler sunuyor?

Tasarım

MSI GT75 Titan 8RG, cüssesi ile ön plana çıkan bir laptop. 428x314x31~58 mmlik büyük boyut, kalın yapı ve 4.5 kilogram ağırlık, bilgisayarın performans canavarı olduğu izlenimini uyandırmaktan geri kalmıyor. Üstelik kullanılan metal ve plastik malzemelerin kalitesi de laptopun sağlam yapısına vurgu yapmakta. 

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 014

Tasarım detaylarına değindiğimizde ise MSI, oyuncu donanımlarında kullandığı siyah ve kırmızı renkleri bu laptopta da kullanmayı ihmal etmemiş. Ön panel tamamen siyahken arka kapakta aydınlatmaya sahip iki adet kırmızı şerit görüyoruz. Ayrıca egzos fanlarının da kırmızı şeritler ile dönüldüğünü görmekteyiz. 

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 011

Soğutma tarafında oldukça güçlü gördüğümüz laptop 9 soğutma borusuna ek sağ ve sol kenarlarında havalandırma kanalları bulunduruyor. Bu kanalların eşlik ettiği egzoz fanları ise laptopun arkasındaki iki kenarda olacak şekilde konumlandırılmış.  Tüm hava çıkışının bu kanallardan sağlandığını gördüğümüz MSI GT75 Titan 8RG, bu tasarım ile spor araba tarzı bir hava yakalamış. Aynı zamanda laptopun altında bulunan keskin ızgaralar da bu tasarımı destekler nitelikte. Izgaraların büyük olanı da yine tasarım rengi kırmızıya boyanmış.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 013

Soğutma ile ilgili en dikkat çekici şey tabii ki Turbo fan modu. Normal soğutmaya ek olarak çalıştırabileceğiniz bu modda fanlar tüm güçleri ile çalışıyor ve muhteşem bir üfürme ile oldukça hızlı bir soğutma sunuyor. Turbo modunda çalışan fanların sesi ise uçmaya hazırlanan uçaktan hallice bir gürültü oluşturuyor. Gürültü dediğimize bakmayın zira bu sesi zevkine bile dinlemek isteyebilirsiniz.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 026

MSI GT75 Titan 8RG laptopun klavyesine baktığımızda ise tam mekanik RGB destekli tuşlar görmekteyiz. Klavyenin SteelSeries imzalı olduğunun altını çizelim. Mavi switchlerin kullanıldığı tuşlar düşük profil olarak tasarlanmış ve ses konusunda ciddi bir kazanım sağlamış. Standart bir mavi switch tuşun çıkardığı gürültü oldukça yüksekken, MSI’ın GT75 Titan 8RG’de kullandığı aynı switch daha az sesli çalışmakta. Tüm tuşların sökülebilir olduğunu belirtelim. 

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 005

Öte yandan oyuncu donanımlarının olmazsa olmazı RGB konusunda da MSI, ortalama bir performans sunmuş diyebiliriz. Klavyenin RGB destekli olduğunu belirtmiştik ancak laptop üzerinde klavye harici bir aydınlatma bölgesi bulunmuyor. Yalnızca klavyenin sağ üst köşesinde bir şerit ve touchpadin üstü klavyeden hariç bir RGB’ye sahip. Bunun dışında laptop kapağında bulunan iki kırmızı şerit yalnızca kırmızı renkli aydınlatma sağlıyor. Esasen ben, laptopun kapak ve ızgara kısımlarında RGB görmek isterdim.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 024

MSI GT75 Titan 8RG laptopun tasarım kanadında göze çarpan başka bir şey olmasa da kutu içerisinden çıkan mousea değinmek istiyoruz. MSI oyunculara yönelik hazırladığı laptop için kutu içerisine yine oyunculara özel bir gaming mouse yerleştirmiş. Yani mouse için ekstra bir ücret ödemiyorsunuz. Teknik detaylarına hakim olamadığımız mouseun tasarımında ise siyah ve kırmızı renkler kullanılmış. Ele iyi oturan ve hafif yapısı ile de oldukça rahat olan mouseun RGB desteği de bulunmakta.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 027

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 025

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 022

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 002

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 008

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 016

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 023

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 012

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 018

MSI GT75 Titan 8RG laptopun tasarımını bitirdik. Şimdi gelin teknik detay kanadında neler gördük bunlardan bahsedelim.

Teknik detaylar

Bilgisayar teknolojisi geçmişten günümüze muazzam seviyede ilerleme kaydetse de birçokları hala “Laptopta oyun oynanmaz” gibi bir düşünce yapısına hakim. Her ne kadar 5 yıldır bu düşünce yıkılmaya yüz tutmuş olsa da fikir bazında savunucular azımsanamayacak kadar çok sayıda. İşte MSI GT75 Titan 8RG laptop bu fikri tamamen yıkabilecek düzeyde bir laptop.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 017

Laptopun teknik alanda en dikkat çekici özelliği şu ki içerisinde barındırdığı grafik birimi, masaüstü bilgisayarlarda kullanılan grafik birimi ile birebir aynı. Yani herhangi bir kırpma, özellik küçültme falan yok. Zaten laptopun kalın olması da biraz bu yüzden.

Grafik birimine baktığımızda ise NVIDIA GTX 1080 ile karşılaşıyoruz. Dediğimiz gibi herhangi bir düzenleme içermeyen grafik işlemci, orijinal halindeki tüm özelliklere sahip. Bu bağlamda GTX 1080; 8 GB GDDR5 bellek, 2560 CUDA çekirdeği ve 1733 MHz çekirdek hızı ile karşımıza çıkmakta. 256 Bit bellek arayüzü ve diğer tüm detaylar, standart olarak bildiğimiz GTX 1080 ile aynı oranda.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 010

Grafik birimine ek olarak MSI GT75 Titan 8RG laptop, Intel’in 8. nesil i9 işlemcisini kalbinde barındırıyor. 14nm üretim süreci ile gelen bu yeni canavar 6 çekirdeğe ve 12 threadse sahip. 4.8 GHz‘lik frekans hızına sahip işlemci, 12 MB akıllı ön bellek ile performansın dibine vuruyor diyebiliriz.

Öte yandan laptop, 32 GB boyutunda ve 2666 MHz frekans hızında DDR4 RAM’e sahip. Eğer 32 GB beni kesmez diyorsanız da MSI, 64 GB’a kadar yapacağınız RAM yükseltimi için ekstradan 2 slotu boş bırakmış. Belleklere ek olarak depolama kısmında da GB’ların havada uçuştuğunu görmekteyiz. Bu bağlamda MSI 2 adet M.2 SSD slotunu 256+256 GB olacak şekilde doldurarak toplamda 512 GB’lık bir SSD depolama alanı oluşturmuş. Bu depolamaya destek çıkan HDD ise 1 TB boyutunda.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 006

Sistemin ana parçaları bu şekildeyken kalan diğer detaylarda en öne çıkan donanımın ekran olduğunu görüyoruz. MSI GT75 Titan 8RG laptop, 4K ve Full HD destekli 17.3 inçlik bir panel ile geliyor. Ekran hem güncel çözünürlükte hem de standart bir laptopa göre oldukça büyük. Bu da oyunun tadını daha iyi çıkarmak demek. Ekranın 120Hz desteği ile birlikte sunduğu 3 MS tepkime süresi performansın daha iyi hissedilmesine olanak tanıyor. Öte yandan MSI panelinde kullandığı True Color teknolojisi ile renk görüntülemede harika sonuçlar veriyor.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 019

Laptopun bir diğer donanım detayı da ses sistemi. MSI, Dynaudio ile geliştirdiği yeni hoparlörlerini bu modelde kullanarak ses deneyimini bir üst seviyeye çıkarmış. 2+1 düzende gelen hoparlörler Hi-Res Audio ile yüksek kaliteli ses deneyimi sunuyor. Önceki nesle göre de +10 dB artan ses miktarı komşuları kapıya getirtecek düzeyde. Üstelik ses miktarı artsa da kalitede bozulma olmuyor. 

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 009

Oyuncu bilgisayarlarında en önemli şeyin internet bağlantısı olduğunu da düşünerek MSI, standart Wi-Fi donanımlarından 2 kat daha hızlı Killer WiFi AC 1550 alıcısını da laptopa eklemiş. Kablolu bağlantıda da yine Killer Multi 10 Gigabit bağlantı birimine ek Killer DoubleShot Pro desteğini görmekteyiz. DoubleShot Pro’nun amacı, oyun esnasında mevcut bağlantı trafiğini düzenleyip araya giren pingi ortadan kaldırmak. Son olarak laptop Bluetooth v5 desteğine de sahip. 

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 025

MSI GT75 Titan 8RG laptopun sahip olduğu giriş ve çıkış portlarında ise bir adet USB Type-C, 5 adet USB Type-A görmekteyiz. 60 FPS 4K destekli HDMI ve mini-DisplayPort laptopun görüntü çıkışları olarak belirlenmiş. Tüm bunlara ek olarak SD kart okuyucu, mikrofon ve hat giriş çıkışları, Hi-Res destekli kulaklık jackı ve RJ45 ethernet portu görüyoruz. 

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 003

Yazılım desteğine baktığımızda ise MSI GT75 Titan 8RG laptop, güncel oyun teknolojileri olan NVIDIA GameWorks, Ansel ve VR, TriDefVR özelliklerinin tümünü destekliyor. MSI’ın kendi imzasını taşıyan Dragon Center 2.0 ile de laptop üzerindeki tüm kontrolü sağlayabiliyorsunuz. Yine ses geliştirmeleri için sunulan Nahimic 3 de, oyun ya da film deneyiminize etki edecek geliştirmeler sunuyor. Klavye makro atamaları için SteelSeries Engine 3‘de yine yazılım desteğinde karşımıza çıkmakta. Son olarak MSI, oyun yayıncılığı için kullanılan XSplit Gamecaster V2.9 programını 1 yılllık lisansını da laptop ile birlikte ücretsiz sunmakta. Bu da profesyonel oyuncular için iyi bir hediye olmuş.

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 031

MSI GT75 Titan 8RG laptopun sunduğu teknik detaylara kağıt üzeri değindik. Şimdi bakalım canavarımız bizlere oyun içi nasıl bir performans sunuyor. 

FPS Testleri

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 029

MSI GT75 Titan 8RG Laptop İncelemesi 032

rainbow 6 msi laptop fps testi

pubg fps testi msi laptop

metro redux 2033 msi laptop fps testi

Hocanın Yorumu

Tasarıma değindik, teknik özelliklere bakındık, performansı gördük ve artık hocanın yorumuna geldik. MSI GT75 Titan 8RG, kendi sınıfında ve alanında çok güçlü ve yüksek performans sunan bir laptop. Her yeni seride ekstra gelişme kaydeden MSI, bu seride de çizgiyi bozmamış. GTX 1080’i olduğu gibi laptopun içerisine koyan MSI, kullandığı diğer üst düzey parçalarla logosundaki canavarı ortaya koymuş durumda. Bu açıdan ben performansı yanımda taşırım diyorsanız, MSI GT75 Titan 8RG sizler için hazırlanmış özel laptoplardan diyebiliriz. 

Her ne kadar 20 Bin TL‘lik etiketi Türkiye şartlarında üst düzey olsa da bu laptop, kendisi gibi üst düzey kullanıcılara hitap ediyor ve taşıdığı etiketin hakkını verebiliyor. Kaldı ki güncel olan bu donanımlar ile uzun yıllar vermeye de devam edecektir. Bu yorumlar ile birlikte hoca, MSI GT75 Titan 8RG laptopa performans canavarı etiketini yapıştırıyor.

performans canavari odul

Evet değerli hocalar bir incelemenin daha sonuna, yeni incelemelerin başına gelmiş bulunmaktayız. Bu yazımızda sizlere MSI GT75 Titan 8RG Gaming Laptop‘dan bahsettik. Ürününün duyuramadığımız diğer detaylarına aşağıda bulunan video incelemesinden ulaşabilir ve canlı testleri deneyimleyebilirsiniz. Yazı ve ürün ile ilgili yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

MSI GT75 Titan 8RG İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler