Cuma, Nisan 19, 2024

Motospeed Oyuncu Ekipmanları İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba kıymetli PC Hocası takipçileri. İncelemelerine doyamadığımız hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün hocanın masasında Motospeed oyuncu ekipmanları incelenecek.

Oyunculara yönelik performanslı ürünleri ile dikkat çeken Motospeed; mekanik klavye, mouse ve kulaklık ürünlerinde bizlere neler sunuyormuş gelin hep birlikte bakalım.

V20 Gaming Mouse

Motospeed oyuncu ekipmanları incelemesinde ilk ürünümüz Motospeed V20 Gaming Mouse oluyor. Kendine has keskin tasarımı ve 16.8 milyon renkten oluşan RGB ile dikkat çeken mouse, sağ el kullanımı için tasarlanmış. Boyut olarak ise orta ve büyük elli kullanıcılar için ideal olabileceğini düşündüğümüz mouse mat bir yüzeye sahip. Tasarım olarak mouseun ele rahat oturduğunu söyleyebiliriz. 

motospeed v20 gaming mouse 012

Yumuşak ve mat düzey tabii ki dokunma hissiyatı olarak hoş bir etki bıraksa da avuç içi terlemesi ya da elde birikmiş yağa maruz kaldığında bu yüzey tüm yağı ve teri üzerinde gösterebiliyor. Terleme için her ne kadar çözüm üretemiyor olsak da mouse kullanırken yağlı yiyecekler tüketmemek ikincil bir çözüm olabilir.

motospeed v20 gaming mouse 009

Öte yandan tasarım ile ilgili olarak mouse altında teflon taban ile birlikte bir hologram görmekteyiz. Bu hologramın amacı Türkiye içi satın alımlarda garanti desteği sunmak. Yani aynı mouseu yurt dışından satın alırsanız altında bu hologram bulunmadığı için olası arızalarda Türkiye içerisinde garanti hizmeti alamayacaksınız

motospeed v20 gaming mouse 007

Motospeed V20 mouseun teknik detaylarına değinecek olursak 5000 DPI‘ın dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar 4K ekranlar için yeterli olmasa da Full HD monitörler için oldukça yeterli bir seviye. Öte yandan mouse Pixart PMW3325 optik sensörünü kullanıyor. Oldukça kabiliyetli olan bu sensör hemen hemen tüm yüzeylerde başarılı şekilde çalışabiliyor.

motospeed v20 gaming mouse 002

Üzerinde bulunan tuşlara makro ataması yapılabilen V20, sunduğu yazılım ile RGB aydınlatma profillerinde de özelleştirmeler sağlıyor. 20 milyon tıklama ömrüne sahip mouse altın uçlu USB 2.0 arayüzünü kullandığı örgü kablo ile gelmekte. 

motospeed v20 gaming mouse 003

motospeed v20 gaming mouse 011

motospeed v20 gaming mouse 006

CK101 Mekanik Klavye

Geldik bir diğer Motospeed ürünümüz CK101 mekanik klavyeye. Kutusunu açtığımızda klavyeye ek olarak bağlantı kablosu, tuşları sökmek için gerekli aparat ve kullanım kılavuzları görüyoruz. Kablonun ayrı olması akıllara klavyenin kablosuz olduğu düşüncesini getirebilir ancak klavyemiz kablolu kullanım için tasarlanmış. Yani kablosuz bir klavye değil.

motospeed ck101 mekanik klavye incelemesi 007

Klavyenin tasarımı ile başlayacak olursak plastik malzemeden oluşan ve tamamen mekanik olarak hazırlanmış bir ürün görmekteyiz. Kullanılan switch türü olarak blue (mavi) switch tercih edilen klavyemiz, tıklama sesi konusunda pek de iyimser değil. Daktilo misali yüksek bir tık sesi sunan klavye gece kullanımlarında pürüz çıkartabilir.

motospeed ck101 mekanik klavye incelemesi 002

Görsel anlamda ise klavyemiz sahip olduğu RGB aydınlatması ile göze hoş gelen görünüm sunuyor. Herhangi bir arayüzü olmadığı için klavye aydınlatması tamamen klavye üzerinde bulunan fonksiyon tuşları ile kontrol ediliyor. Aydınlatma konusunda oldukça bonkör olduğunu gördüğümüz klavye farklı oyunlara özel aydınlatma profilleri de sunuyor.

motospeed ck101 mekanik klavye incelemesi 005

Motospeed CK101 klavye anti-ghosting ve key-rollover destekleri ile de dikkat çekmekte. Anti-ghosting ile klavye bastığınız kombinasyonu öğrenerek o kombinasyon dışında yanlışlıkla basılmış bir tuşu algılayarak etkisiz hale getiriyor. Öte yandan key-rollover ile de aynı anda birden fazla tuşa basma imkanına sahip oluyorsunuz. İnce ama kullanışlı detaylar. 

Klavye ile ilgili son olarak 50 milyonluk switch ömrüne ve altın uçlu USB 2.0 kablosuna sahip olduğuna değinelim ve kulaklığımıza geçiş yapalım.

motospeed ck101 mekanik klavye incelemesi 004

motospeed ck101 mekanik klavye incelemesi 010

motospeed ck101 mekanik klavye incelemesi 006

H80 Gaming Kulaklık

Motospeed markalı son oyuncu ekipmanımız H80 kulaklıktayız. Kulaklıkta ilk dikkat çeken şeyin kulaklık yastıkları ve kafa bandı kemerinin zıtlığı oluyor. Zira yastıklar son derece kalınken kafa bandı kemeri oldukça ince tutulmuş. Kulaklığı bir arada tutan metal kemer sağlamlığı ile güven vermekte. Kafa bandında ise ufak ufak kabartılmış yastıklar görmekteyiz. Yine de daha kalın bir bant beklerdik.

motospeed h80 oyuncu kulakligi incelemesi 001

Öte yandan kulaklığımızın yalıtımı ve kullanımı konusunda da pürüzler yaşadık. Kulaklık yastıkları her ne kadar kalın hazırlanmış olsa da kulakları tam olarak kavramıyor. Bu nedenle sağlam bir yalıtım oluşmadığı için kullanım bazında eksiklik hissedebiliyorsunuz. Ancak genel anlamda kulaklığın ses kalitesi ortalama düzeyde.

motospeed h80 oyuncu kulakligi incelemesi 003

Mikrofon konusuna değinecek olursak da şaşırtıcı bir tasarım ile karşılaştık. Herhangi bir mikrofon uzantısı görmediğimiz kulaklık, mikrofon alıcısı için kulaklık üzerinde ufak bir yer konumlandırmış. Tüm ses bu deliklerden algılanarak karşıya aktarılıyor. Ayarlanabilir bir mikrofon görmek isterdik doğrusu. 

motospeed h80 oyuncu kulakligi incelemesi 009

Son olarak kulaklığımızın RGB desteğini görmekteyiz. Kulaklığın her iki tarafında bulunan Motospeed logosu RGB alanı olarak belirlenmiş. Renk özelleştirmesini de kulaklığın sunduğu yazılım ile gerçekleştirebiliyorsunuz. 

motospeed h80 oyuncu kulakligi incelemesi 006

Kulaklığın teknik detaylarında ise 50mm sürücüler ve 32 ohm empedans değeri görmekteyiz. Kulaklığın ürettiği frekans ise 20 Hz ile 20 kHz arasında. Tüm bunlara ek olarak Motospeed, plastik kaplı örgü kablosunu hem altın uçlu USB 2.0 hem de 3.5mm arayüz ile tamamlamış.

motospeed h80 oyuncu kulakligi incelemesi 004

Hocanın Yorumu

Evet değerli hocalar geldik incelememizin sonuna. İncelemenin neticesi itibari ile Motospeed oyuncu ekipmanları fiyat ve performans bazında bizlerden tercih edilebilir notunu aldı. Özellikle klavye ve mouse seviyesinin üzerinde özellikler sunarak bu alanda eksiği olan arkadaşlara uygun bir alternatif olacaktır. 

fiyat performans krali odul

İncelememizi bitirirken tüm bu ürünlerin görsel olarak ele alındığı ve detaylı incelendiği video incelemesine aşağıda bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Yine videonun açıklama kısmından ürünlere ulaşabilir ve ürünleri satın alabilirsiniz. Ürünler hakkında görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. 

Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Motospeed Oyuncu Ekipmanları İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler