Pazartesi, Mayıs 6, 2024

CoolerMaster MM530 Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan tüm hocalara merhaba. Birbirinden farklı PC ekipmanlarını incelediğimiz hocanın masasına yeniden hoş geldiniz. Bugün masamızda CoolerMaster MM530 Mouse incelemesi gerçekleşecek. 

CoolerMaster’ın oyuncu ekipmanlarında sürdürdüğü başarısında yeni bir adım olan MM530 bakalım bizlere neler sunuyor?

Tasarım

CoolerMaster MM530 mouse her ne kadar MasterMouse serisinin içinde olan bir oyuncu mouseu olsa da tasarımsal açıdan oldukça sade bir yapı ile gelmekte. Oval hatlarla tasarlanmış mouse keskin bir imajdan çok uzak yapısı ile dikkat çekiyor. Tamamen siyah temalı hazırlanmış olması da sadeliği destekler nitelikte. Zaten mouse, pençe tutuşuna uygun biçimlendirilmiş.

Cooler Master MM530 İncelemesi 002

Mouseun en dikkat çeken noktası tabii ki RGB aydınlatma bölgeleri. Bu bölgeler mouse üzerinde üç bölüm olarak ayrılmış. Tekerlek etrafı, DPI tuşları ve arka kısımda kalan logo çerçevesi. Esasen mouselarda kullanılan RGB aydınlatmaların çok daha fazla görünür alanlarda olmasını bekliyoruz çünkü görev itibari ile sürekli elimizde olduğu için aydınlatma alanları kapanabiliyor. Bu açıdan CoolerMaster MM530 mouse, RGB alanlarını orta alanda sıralayarak aktif kullanımda görünmelerine engel olmuş diyebiliriz.

Cooler Master MM530 İncelemesi 008

Tasarım ile ilgili dikkat çeken bir diğer nokta da tabii ki her iki kenarda da görülen parmak destekleri. Bu destekler kullanım açısından bizlere ergonomik bir deneyim sunmakta. Ayrıca bu bölgelerde kabartmalı kauçuk malzemeler kullanılmış, böylelikle mouseu kavramak daha güvenli hale gelmiş.

Cooler Master MM530 İncelemesi 013

Kavrama ile ilgili olarak ise CoolerMaster MM530 mouse, orta halli bir büyüklüğe sahip. Sağ el için tasarlanmış olan mouseu hem ufak hem de büyük elli kullanıcılar sorunsuz bir şekilde kullanabiliyor. Bu bağlamda mouse, 99 gram ağırlık ile de oldukça hafif bir yapı sunmakta. 

Cooler Master MM530 İncelemesi 007

Tasarım kanadında son değineceğimiz nokta ise kablolama. Her oyuncu ekipmanında özellikle dikkat ettiğimiz örgü kablo ne yazık ki CoolerMaster MM530’da bulunmuyor. Ancak 1.8 metrelik kablonun USB 2.0 arayüzünde altın kaplama kullanılmış. Şimdi gelin mouseun teknik detaylarına değinelim.

Cooler Master MM530 İncelemesi 015

Cooler Master MM530 İncelemesi 003

Cooler Master MM530 İncelemesi 011

Cooler Master MM530 İncelemesi 009

Teknik Detaylar

CoolerMaster MM530 mouse, bir oyuncu mouseundan beklenilen her şeyi sunabilecek güce sahip durumda. İçerisinde Pixart PMW-3360 optik sensör barındıran mouse, 12000 DPI seviyesi ile iyi bir performans sunuyor. Sensör her ne kadar tek başına yeterli güce sahipmiş gibi görünse de CoolerMaster, mouse içerisinde ARM Cortex M0 işlemci ve 512 KB bellek dahil etmiş. 

Cooler Master MM530 İncelemesi 014

Öte yandan mouse her zaman aradığımız 1 MS’lik tepkime süresini bizlere sunabiliyor. Tüm bu teknik detaylar ışığında mouse tıklama ömründe de ortalama bir ömre sahip. Omron switch kullanıldığını gördüğümüz CoolerMaster MM530, bu switchler ile birlikte 20 milyon tık ömrüne sahip. Son olarak mouseun yazılım desteği olduğunu da belirtelim. RGB özelleştirmeleri, makro atamaları ve diğer DPI ayarlarını yazılım vasıtası ile gerçekleştirebiliyorsunuz.

cooler master mm530 yazilim 003

cooler master mm530 yazilim 005

cooler master mm530 yazilim 007

Hocanın Yorumu

Masanın üzerini toplarken CoolerMaster MM530 mouse ile ilgili son yorumumuzu da ekleyelim ve kapanışa geçelim. CoolerMaster MM530 mouse, sunduğu özellikler ve tasarım bakımından iyi bir mouse durumunda. RGB aydınlatma ve kablolama konusunda eksik görsek de, yeni bir oyuncu mouseu alacaklar için farklı bir alternatif olabileceğini düşünüyoruz. Bu açıdan hoca, tavsiye eder etiketini basmaktan imtina etmez. 

pch tavsiye eder odul png

Evet değerli hocalar, bir inceleme yazımızın daha sonuna geldik. CoolerMaster MM530 oyuncu mouseunu incelediğimiz bu yazının videolu ve daha detaylı versiyonunu izlemek isterseniz, aşağıda bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz. Bizlere ürün ile ilgili yorumlarınızı belirtebilirsiniz. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, şimdilik hoşça kalın!

CoolerMaster MM530 İncelemesi 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler