Salı, Nisan 23, 2024

HP Omen 1100 Mekanik Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba PC Hocası’nın pek kıymetli takipçileri. Yeni ve yepyeni ürünleri sizler için derleyip incelediğimiz hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bugün masada HP Omen 1100 Mekanik Klavye incelemesi gerçekleştireceğiz.

HP’nin oyunculara yönelik hazırladığı yeni Omen serisinin bir üyesi olan 1100 modelli klavye bakalım tasarımından performansına bizlere neler sunuyor? İncelememizde yine Omen 100 Mouse Pad‘e de değineceğiz.

Tasarım

HP Omen 1100 klavye tasarımsal açıdan oldukça sade bir çizgi taşımakta. Tamamen mat siyahtan oluşan klavye arka kısmında plastik, ön yüzeyinde ise metal malzeme kullanarak ağır bir hava yakalamış. Bu açıdan klavyenin ağırlığı 989 gram olarak belirlenmiş. Yaklaşık bir kg ağırlıktaki klavye ağır yapısı ile sağlamlık hissini de bizlere sunuyor. 

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 002

Klavyenin kutu içeriği standart olarak kullanım belgeleri içeriyor olsa da HP, kutu içerisinde dilediğimiz bir yere yapıştırmak için 2 adet Omen logolu sticker koymuş. Markaların kutularına eklediği bu tarz küçük içerikleri çok sevdiğimizi söylemeliyiz. 

HP Omen 1100, ilk bakışta WASD tuşlarında kullanılan kırmızı renk ile dikkat çekmekte. Onun dışında klavyenin kenarlarında da yine kırmızı bir şerit görmekteyiz. Sade tasarımı kırmızı rengi ile destekleyen HP, Omen logosu ve özel tuşların bildirim ışıklarında da kırmızı işaretler kullanmış. Kırmızının hakim olduğu tek bölge buralar değil zira klavyenin tamamında kırmızı aydınlatma bulunmakta. 

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 006

Aydınlatma her ne kadar RGB’den mahrum olsa da, klavye içerdiği farklı ışıklandırma efektleri ile göze hoş gelen dinamik bir görünüm sağlıyor. Tabii ki bu aydınlatma profillerini düzenleyebilmek için de HP’nin uygun yazılımını indirmek gerekiyor. 

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 017

HP Omen 1100 klavye, kullandığı materyal ve tasarım ile sağlam bir yapıya sahip olduğunu belirtmiştik. Bu sağlamlık klavyenin kullandığı USB 2.0 kablosuna da yansımış ve oldukça kalın örgülü bir kablo klavyeye destek vermiş. Ucunda altın kaplama olan kablo 1.8 metre uzunluğuna ve kabloyu düzenleyebilmek için dahili bir cırt banta sahip. 

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 012

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 008

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 014

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 007

Tasarım detaylarını bitirdikten sonra şimdi gelin klavyenin asıl meziyeti teknik detaylara değinelim. 

Teknik Detaylar

HP Omen 1100 mekanik klavye, oyunculara özel bir klavye olarak tasarlanmış. Tuşların altında yatan mekanik güç ise, Blue Switch‘den gelmekte. Bildiğiniz gibi Blue Switch tuşlar iletme konusunda oldukça başarılı iken ses konusunda pürüzler yaratabiliyorlar. Yüksek ses geri bildirimi veren tuşlar gece kullanımları için rahatsız edici olabilir. Ancak performans anlamında en iyi switchlerden biri olduğu aşikar. 

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 010

Öte yandan klavye, oyuncular için olmazsa olmaz özellikler olan Anti-Ghosting ve Key-Rollover desteklerini bizlere sunuyor. Bu ikiliye ek olarak WindowsLock tuşu da yine klavyemizde mevcut. Tüm bu teknik verilerin toplamında klavyenin sunduğu maksimum tık ömrü ise 50 milyon olarak ölçümlenmiş. Uzun soluklu kullanımlar için yeterli bir ömür olan bu seviye, klavyenin sağlam yapısı ile özdeşmiş.

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 016

hp omen 1100 mekanik klavye incelemesi 004

HP Omen 1100 mekanik klavye incelemesi bitirirken gelin şimdi de Omen 100 mouse pade yakından bakalım.

Omen 100 Mouse Pad

HP’nin oyunculara yönelik hazırladığı Omen serisinin bir diğer üyesi Omen 100 mouse pade geldik. Omen 100, kutusu içerisinden çıkarken standart kullanım belgelerine ek olarak oldukça büyük bir Omen etiketini de beraberinde getiriyor. Kalite olarak birinci sınıf bir dokuma hissi veren pad, 4mm kalınlık ile sağlamlık konusunda da güven veriyor.

hp omen 100 mousepad incelemesi 005

Sağ üst köşede ise Omen logosunu gördüğümüz pad, tamamen mat siyah yapısı ile de şık bir tasarım sergiliyor. Optik bir dokuma alanına sahip olan Omen 100, 360x300mm boyutu ile yeterli bir hareket alanı sunarken altında kaymaz kauçuk taban bulunduruyor.  Bu açıdan kullanımda kayma ve çekme yaşamıyoruz. 

hp omen 100 mousepad incelemesi 003

hp omen 100 mousepad incelemesi 006

Hocanın Yorumu

HP Omen 1100 mekanik klavye ile birlikte HP Omen 100 mouse pad incelemesini burada tamamlamış olduk. HP’nin oyuncular için hazırladığı ve gerçekten iyi ürünler ortaya çıkarttığı su götürmez bir gerçek. Bu bağlamda HP 1100 klavye her ne kadar RGB bazında eksik olsa da, şık ve sağlam yapısı ile birlikte oyuncuların ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde bir klavye. Bu açıdan hoca, her iki ürünü de tavsiye eder etiketini yapıştırıyor. 

pch tavsiye eder odul png

Evet değerli hocalar, bir incelememizin daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu incelememizde sizlere HP Omen 1100 mekanik klavye ve HP Omen 100 mouse pad ürünlerinden bahsettik. Ürünlerin detaylı video incelemelerine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz. Ürünler hakkındaki görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın! 

HP Omen 1100 Mekanik Klavye ve MousePad İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler