Cuma, Ekim 11, 2024

Su geçirmez klavye Asus Cerberus’u inceliyoruz

Bu hafta Asus Cerberus klavye ofisimize konuk oldu. Klavyeyi ilk açtığımızda ise dikkatimizi çeken ilk detay sıvı boşaltma kanallarıydı. Furkan ile birbirimize şöyle bir baktık ve ‘ikimiz de aynı şeyleri mi düşünüyoruz ?’ dedik. Sonrasında ise detaylara baktığımızda Asus Cerberus klavyenin su geçirmemezliğini görünce ‘yess’ diyerek tepkimizi belli ettik. Gerçekten fiyatına göre başarılı bir seri ile karşı karşıyaydık.

Asus Cerberus klavye neler sunuyor ?

Bir klavyeden ne bekleyebilirsiniz ? Tasarım, mekaniklik, sıvı teması, örgülü kablo, ışıklandırma, sesler veya kullanış ? Asus Cerberus klavye her ne kadar mekanik olmasa da, saydığım özelliklerin çoğuna sahip olarak geliyor. Usb 2.0 ile bilgisayarımıza bağladığımız klavye karşınıza otomatik olarak karımızı aydınlatma ile çıkıyor. Aydınlatma seçenekleri arasında ise sadece kırmızı ve mavi bulunuyor. Renkleri değiştirmek isterseniz FN + Capslock tuşuna bir kere basmanız yeterli.

 

YouTube video

 
Klavye tasarımsal olarak gayet hoş diyebilirim. Özellikle gece mavi ve kırmızı aydınlatmalar gerçekten hoş duruyor. Işık fazla gelirse isterseniz parlamayı da ayarlayabiliyorsunuz. Ancak sadece iki renk ile sınırlandırılmış olması şahsen benim için eksiydi.

 

asus cerberus klavye incelemesi - PC Hocası
Sıvı koruması ile ünlü

Asus Cerberus klavye suya dayanıklılığı ile ön plana çıkıyor. Hepimiz oyun oynamayı severiz. Özellikle masanın üzerinde bir şeyler yeme içmeyi çok sevdiğimiz için elimizin çarpması ile birlikte sıvı teması çokça yaşanabiliyor. Bu durumlarda ise klavyemiz sıvı tahliye borularından sıvı teması geçirmeden kolayca boşaltabiliyor. Böylece çalışırken bile hiçbir sorun olmadan klavyeyi kullanabiliyorsunuz.

110 gram ağırlığa sahip olan klavyemizde 19 tuşa kadar antighosting bulunuyor. Bu da tek seferde klavyenin üzerinde 19 tuşa bastığınızda hepsini algılayabiliyor. 20.tuşu ise algılamıyor. Bu da gayet yeterli bir özellik diyebiliriz.

BENZER:  Ödüllü Sıvı Soğutucu: ARCTIC Liquid Freezer II 240 A-RGB İncelemesi

 

asus cerberus klavye incelemesi 003 - PC Hocası
Gelelim Switchlere

Bir de klavyemizde 2 metrelik örgülü kablo bulunuyor. Her zaman söylemeye gayret gösteriyoruz; örgülü kablolar her zaman plastik alaşımlı kablolara göre daha kullanışlı ve avantajlıdır. Öte yandan Asus Cerberus klavyemizde ‘Rubber Dome‘ adı verilen plastik switchler bulunuyor. Mekanik klavyelere göre bu switchler biraz daha basit kaldığı gibi, tuşlar çıkartılamıyor. Eğer siz gerçek bir mekanik klavye arıyorsanız Asus Cerberus sizin klavyeniz değil.

Mekanik switchli klavyelere göre çok az ses çıkartan Asus Cerberus, gece kullanımda da ses açısından bize avantaj sağlıyor. Bilirsiniz, sessiz ortamlarda klavyede yazı yazmak bazen işkenceye dönüşebiliyor. O yüzden ses açısından mükemmel diyebiliriz.

 

asus cerberus klavye incelemesi 002 - PC Hocası
Windows Lock tuşu unutulmamış

Gamer’ların en büyük korkularından bir tanesi oyunun en heyecanlı yerinde Windows tuşuna bastığımızda oyundan çıkarak masaüstüne dönmemiz olabiliyor. Ancak Asus Cerberus klavyemizde Windows Lock tuşu sayesinde o tuşu tamamen iptal edebiliyorsunuz. Böylece oyun oynarken yanlışlıkla eliniz çarpsa bile işlemeden rahatça oynayabiliyorsunuz.

Önemli detay

Asus Cerberus klavyeyi satın almaya karar verirseniz eğer aklınıza şu soru gelebilir: ‘Lan biz bu klavyeyi aldık USB takılı kullanıyoruz. Suyu bu şekilde dökersek ya kısa devre olursa ?’ diye kafanızı kurcalayabilir. Ancak yaptığımız test sonucunda yukarıdaki videoda siz de gördünüz ki klavye kesinlikle kısa devre yapmadan hiçbir şekilde sıvı geçirmiyor.

Uzun süreli, dayanıklı, ışıklı, örgülü kablolu ve su geçirmeyen bir klavye arıyorsanız Asus Cerberus klavye sizin klavyeniz olabilir. Eğer klavyeyi satın almak isterseniz yukarıdaki videonun açıklama kısmında bulunan GameEkstra linkine tıklayarak erişebilirsiniz.

 

asus cerberus klavye incelemesi 004 - PC Hocası
Asus Cerberus yerine alınabilecek diğer modeller:

❱ Steelseries Apex 100

❱ Cooler Master Masterkeys

❱ EVEREST Rampage KB-R04

hoca puani asus cerberus klavye - PC Hocası
Asus Cerberus klavye teknik özellikler

silkroadgaminggentr

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler