Çarşamba, Nisan 24, 2024

RGB efendisi Razer Firefly mousepad incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta sizlerle birlikte Razer serisine başladığımızın bilgisini vermiştik dostlar. İlk Razer ürünümüz ise Firefly adı verilen RGB manyağı mousepad oldu. Bir mousepad kullanıcıya en fazla ne verebilir sorusunun en net cevabı diyebileceğimiz Razer Firefly‘a yakından göz atıyoruz.

Razer‘ın başarılı ve mükemmel oyuncu mousepadi olarak geçen Firefly, sunmuş olduğu özellikleri ile ön plana çıkıyor. Bilirsiniz, Razer’cı olanlar vardır, bir de Razer kullanmayıp “bu ne yani gereksiz” diye yorum yapanlar vardır. Ancak bu Razer serilerini yakından inceledikten sonra gerçekten “Razer yapmış arkadaş” dedirtiyor.

Mousepad’in çok fazla teknik özelliği bulunmuyor. Ancak sert bir yapıda gelmesi ve mouse için kaygan yüzeyde olduğunu belirtmemde fayda var. RGB aydınlatması sayesinde 16.8 milyon renk geçişi uygulanabiliyor. Bunu da Razer Chroma Visualizer uygulaması ile yapıyoruz. Bilgisayarımıza indirmiş olduğumuz uygulama sayesinde nefes alma, chroma renk geçişleri, ultra fire renk geçişleri ve hızlı kalp atışı gibi pek çok modu mevcut.

 

 
Hele müzik ve sesler için algılayıcı mükemmel bir özelliği mevcut. Zaten aşağıdaki videoda birazdan göreceksiniz. Arka planda çalan herhangi bir ses ve müziğe karşı duyarlı olarak hareket edebiliyor.

Özel yapım plastikten üretilen ürün, Mikroapne yapıda geliştirilmiş. Örneğin CS GO, LoL veya Dota gibi oyunlarda hızlı hareketler yapmamız gerektiğinden dolayı DPI artışına fazla gerek kalmadan rahatlıkla ilerleyebilmek mümkün. Üst tarafta ne kadar rahat edebiliyorsak, alt tarafı da aynı şekilde koyduğumuz yere yapışabilecek düzeyde. Kaymaz yapıda olduğu için kolay kolay sağa sola hareket edemiyor.

razer firefly inceleme 003
Ancak şunu da belirtmem lazım; ben normal mousepad kullanmaya alıştığım için Razer Firefly kullanırken biraz zorlandım. Çünkü gerçekten çok hızlı hareket ediyor. Bir de Razer Synapse özelliğinden bahsetmemiz gerek. Az önce yukarıda söylemiş olduğum müzik ritim olayını bu uygulama ile yapabiliyorsunuz. Kişiselleştirilebildiği için bence en cazip kılan yönü burası diye düşünüyorum.

380 gram ağırlığı bulunan Razer Firefly oyuncular için geliştirilmiş. Mousepad’in üzerinde bulunan Razer logosu da yine Visualizer ile cümbüşe dönebiliyor. Şuanda bu ürünün Türkiye satış fiyatı 290 TL’den başlıyor. Razer için normal bir fiyat olsa da, bir mousepad ve normal bir oyuncu için pahalı. Eğer gerçekten bir gamer olmayı düşünmüyorsanız size Firefly gereksiz masraf gibi gelebilir. Ancak seri yapmak isteyenler ve diğer Razer ekipmanlarını toplamak isteyenler için mükemmel bir bileşen.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler