Cuma, Nisan 19, 2024

Hile gibi: Sennheiser Game One oyuncu kulaklığı incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sennheiser firmasının geliştirmiş olduğu Game One oyuncu kulaklığı bu hafta ofisimize konuk oldu. Üstün ses teknolojileri ile yakından tanıdığımız Sennheiser firması profesyonel oyuncu kulaklığı Game One ile neler sunuyor yakından bir göz attık.

Öncelik olarak Game One kulaklığın tasarımdan söz etmek gerek. Beyaz kaplamanın içerisinde bulunan siyah detaylar ön plana çıkarken kutunun içerisinden de taşıma çantası ve klavuz çıkmıyor. Kulaklık gerçekten şık bir tasarımda geldiği gibi, siyah ağırlıklı modeli de mevcut.

 

 
Kulaklığın bant kısımlarında ise hafif ve yastık kıvamında peluşlar mevcut. Uzun süreli kullanımlarda kesinlikle kulaklarınız terlemediği gibi, herhangi bir ağrı da hissetmiyorsunuz. Headset kısmında da yine Sennheiser‘ın başarılı tasarım çizgilerini görebilmek mümkün.

Ofiste ürünü incelerken şu dikkatimi çekti; %100’lük bir ses artışına kadar çıktığınızda gerçekten içerisinde duramıyorsunuz. Diğer markaların kulaklıkları ile karşılaştırdığımızda gram ses bozulması olmadığının altını çizmemde fayda var. Ekstra olarak Game One kulaklığımızda 116 dB ses şiddetine kadar çıkışlar yapılabiliyor. Frekans aralığımız ise 15-28.000 Hz arasında.

sennheiser game one oyuncu kulakligi 002
Mikrofon tarafına da değinecek olursak Sennheiser Game One‘a neden oyuncu kulaklığı denildiğini daha net anlayabiliyoruz. Ekipçe CS Go oynadığınızı düşünün. Bir TS veya Skype aracılığı ile takımımızla iletişim kurmamız şart. Bu kulaklık ile karşıya göndermiş olduğunuz ses gerçekten mükemmel ve yine gram bozulma olmadığının altını çizmemde fayda var. Biz arkadaşlar ile LoL oynarken test ettik, karşıdaki arkadaşlarımız bir süre sonra mikrofonumuzun sesini kısmamız konusunda bizi uyardılar. Zaten mikrofon tasarımına bakacak olursanız kalitenin kokusunu uzaktan alabilmek mümkün. Zira Game One‘ın mikrofonu Denoiser önleyici olarak geliştirilmiş.

Sennheiser Game One‘da 3 metre kablo uzunluğu bulunuyor. Bu uzunluk da evde kullanım için gerçekten yeterli. Masaüstü kullanan dostlarımız için fazlasıyla yetip, artar diyebiliriz. Ekstra olarak 2 adet 3.5 mm jack girişimizin bulunduğunu da belirtelim. Birisi mikrofon, diğeri de kulaklıktan ses alabilmemiz için tasarlanmış.

sennheiser game one oyuncu kulakligi 004
Kulaklık açık akustik yapıya sahip olduğu için dışarıya sesler rahatlıkla gidebiliyor. Özellikle %50’den sonra dışarının içeride neler döndüğünü duyabilmesi çok normal. Piyasada ise Game One “ev oyuncusu kulaklığı” olarak nitelendiriliyor. Kulaklığın bir kötü özelliği ise Surround özelliğinin bulunmaması. Bu durum çok da ön plana çıkmasa da, yine aradığımız özelliklerden bir tanesiydi.

Oyuncu kulaklıkları pazarında şahsen “hile gibi” nitelendirebileceğim nadir modellerden birisi diyebilirim. Az önce Game One‘ın ev kullanıcıları için olduğunu belirtmiştim ama kulaklık ne yazık ki katlanamıyor. Sadece headset kısımlarını içe doğru bükebiliyorsunuz.

Şuanda Sennheiser Game One oyuncu kulaklığı Game Ekstra’da 738 TL‘den satılıyor. Fiyat konusunda biraz yüksek olduğunu kabul ediyorum. Fakat gerçek profesyonel oyuncular için geliştirildiğinin de altını çizmemizde fayda var. Bu kulaklığı aldığınızda neredeyse “ömürlük” bir tabir yanına yakışı kalacaktır. Uzun yıllar bu kulaklıktan şikayet duymadan rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer kulaklığa göz atmak isterseniz buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

sennheiser game one oyuncu kulakligi 003
Teknik detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler