Perşembe, Mart 28, 2024

Samsung Free Nedir? Nasıl Kapatılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Free; Samsung akıllı telefon kullanıcılarının mutlaka karşılaştıkları firmanın özel servislerinden biri. Samsung kullanıcılarının sık sık karşılaştıkları servisin tam olarak ne işe yaradığı ve ne için kullanıldığı merak ediliyor ama asıl merak edilen “Samsung Free kapatma işlemi nasıl yapılır?” sorusunun cevabı.

Kimileri için kullanışlı kimileri için ise nasıl kapatılacağının arandığı Free servisi için tüm soruları cevaplayacağız. Merak etmeyin rehberimizde servisi nasıl kapatacağınız konusunda da bilgi vereceğiz. Önce ne olduğundan başlayalım.

Samsung Free Nedir?

Samsung Free; Samsung kullanıcılarının tek bir uygulama üzerinden haberlere, oyunlara ve medya ögelerine ulaşmasını sağlayan bir içerik toplayıcıdır.

Daha önce Samsung Daily adıyla tanıdığımız bu servisi ya da uygulamayı Bundle hizmetine benzetebilirsiniz. Özellikle internette yayınlanan haber akışlarını takip etmek konusunda, yararlı bir servis diyebiliriz.

Samsung Free

Gündemdeki konuları, seçkin kaynaklardan toplayarak tek bir çatı altında Samsung kullanıcılarına sunuyor. Oyun bölümü gibi bölümlerde ise popüler oyun önerilerine ulaşıp, oyun oynayabiliyorsunuz.

Ülkeye ve kullanım alanına göre farklılık göstermesiyle beraber Listen ve Watch sekmelerinin de olduğunu ekleyelim. Watch sekmesi, popüler kanalları barındırıyor ve görsel içerikler izlemenizi sağlıyor. Ama dediğimiz gibi ülke ve bölgelere göre bu kısım değişebiliyor.

Listen bölümü ise Podcast’lerin sunulduğu kısım. Tıpkı watch kısmında olduğu gibi bu bölümde de ülkelere göre kullanım farkları var.

Samsung Free

En genel anlamda içerik toplayıcı servisi olarak görebileceğimiz servisin ne olduğunu az çok anladıysak, nasıl kapatılacağına doğru rehberimize devam ediyoruz.

Free Nasıl Açılıyor? Yüklü mü Geliyor?

Servisin kullanımı çok rahat. Ana ekranınızda ekranı sola doğru çektiğiniz zaman Free bölümü açılıyor. İşte aslında birçok kullanıcının servisi kapatmak istemesinin nedeni de tam olarak bu kullanım.

Zira gün içerisinde yanlışlıkla birçok kez Free uygulamasına girebiliyorsunuz. Çünkü ekranı birazcık sola çektiğinizde bile bu servis karşınıza çıkıyor.

Ayrıca Free için cihazınıza siz herhangi bir yükleme yapmıyorsunuz. Free, Android 11 işletim sistemi ve OneUI 3.0 arayüzü ile üzeri sürümler kullanan tüm Samsung telefonlarda yüklü olarak geliyor. Kullanıcıların ek olarak bir yükleme yapması durumu söz konusu değil.

Not: Galaxy S21 sonrası cihazlarda kullanım biraz değişti. Samsung Free sayfasını -1 olarak ayarlarsanız, o zaman ana ekranı yukarı doğru çektiğiniz zaman açılıyor. Ya da bu serilerde direkt olarak Samsung Free uygulama kısa yolundan açabiliyorsunuz.

Samsung Free

Samsung Free Ücretli mi? Özelleştirmeler Yapılabilir mi?

Kapatma konusuna en son geleceğiz. Önce merak edilen tüm bilgileri vermeye çalışalım. Telefonun da bu bölümü görenlerin merak ettikleri bir diğer önemli konu ise “Samsung Free Ücretli mi?” meselesi.

Bir içerik toplayıcı servisinden söz ediyoruz. Amaç internette yayınlanan haberleri toplamak ve tek çatı altında kullanıcılara sunmak. Bunu yapan başka uygulamalar ve servislerde ve birçoğunda olduğu gibi Samsung Free ücretsiz. Belki isim değişikliği bile buradan geliyordur kim bilir. 🙂

Diğer nokta ise servisin özelleştirilip özelleştirilmediği noktası. Free, belli ölçülerde özelleştirmeye de izin veriyor.

Samsung Free

Eğer gizlilik koşullarına izin verirseniz, uygulama sizin haber alışkanlıklarınızı izliyor ve buna göre haberler öneriyor. Onun dışında manuel olarak da düzenlemeler yapabiliyorsunuz. Haberlerin gösterilmesini istediğiniz bölgeleri ve dilleri seçebiliyorsunuz (Türkiye, Amerika gibi).

Samsung Free

Size gösterilmesini istediğiniz haberlerin türüne de karar verebiliyorsunuz. Sadece teknoloji haberlerini göster ya da güncel gelişmeleri göster gibi seçimler yapılabiliyor. Kategorilerin akışının nasıl olacağını bile seçebiliyorsunuz.

Samsung Free Kapatma Nasıl Yapılır?

Geldik asıl cevabı merak edilen kısma. Samsung Free kapatma işlemi çok kolay. Ama burada can sıkıcı bir durum var. Servisi silme ya da tamamen kaldırma durumu söz konusu değil. Sadece kapatmak mümkün.

Zaten genel anlamda birçok markada yerleşik olan gelen uygulamayı cihazınızdan kaldıramıyorsunuz. Bunun yerine sadece devre dışı bırakabiliyorsunuz. Hani yukarıda nasıl açıldığından söz etmiştik. Yana doğru kaydırma yapıldığı gibi açılıyordu. İşte bunu engellemek mümkün. Peki nasıl yapacağız?

Samsung Free

  • 1.Adım: Telefonunuzun kilidini açın ve ana ekrana gelin. Düzenleme moduna geçmek için boş bir alana basılı tutun.
  • 2.Adım: Düzenleme moduna geçilecek ve ekranların bölündüğünü göreceksiniz. Sola kaydırdığınız zaman Samsung Free karşınıza çıkacak.

Samsung Free

  • 3.Adım: Üst kısımda bir aktifleştirme butonu var. Bu butonu kapalı konuma getirin.

Samsung Free kapatma işlemi tamamlandı. Ana ekranda deneme yapabilirsiniz. Yeniden sola doğru bir kaydırma yapmak istediğiniz zaman, herhangi bir Free ekranı açılmadığını göreceksiniz.

İlerleyen dönemde servisin tamamen kaldırılmasını sağlayan bir güncelleme gelir mi bilemiyorum ama çok sorun olacağını zannetmiyorum. Kullanmak istemeyenlerin kapatması mümkün.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler