Pazar, Temmuz 7, 2024

Mekanik seri Motospeed CK104 incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta Gearbest üzerinden temin etmiş olduğumuz profesyonel gamer mekanik klavye Motospeed CK104‘ü inceledik. Zaten piyasada mekanik klavye denildiğinde akla gelen önemli markalardan birisi olan Motospeed, CK104 modeli ile ortalığın tozunu attırıyor.

Mekanik bir klavyeden beklentilerimiz neler ilk önce bundan başlamak lazım. Mekanik deyince aklımıza ilk olarak değiştirilebilir switchler geliyor. Motospeed CK104 modelinde blue switchler yer aldığı gibi, kesinlikle atlama veya fırlama yapmıyor. Ancak şunu söylemem gerekiyor; klavyeyi kullanırken sessiz bir ortamda başka seslere ihtiyacınız yok. Zira çıkarttığı çok fazla ses bir müddet sizi rahatsız edebilir. Zamanla alışırım derseniz, orası ayrı bir konu. Ancak günümüz mekanik klavyelerine göre çok fazla sesli.

Klavyemizin yapısı tamamen metal alaşımlı olduğu gibi, 1 KG ağırlığa sahip. Arka panelimiz plastik alaşımlı ve yükselticiler ile desteklenmiş. Aynı zamanda masada kaymaması için kaymaz bantlar yapıştırılmış. Motospeed CK104‘ün kablosu ise örgü değil, plastik alaşımlı. Toplamda 1,5 metre uzunluğa sahip olduğu için ideal bir kablo uzunluğu diyebiliriz.

 

 

Renklerin efendisi

Renklendirme tarafında ise tam bir profesyonel ile karşı karşıyasınız. İçerisinde toplamda 21 farklı renk modu bulunuyor. Aynı zamanda çeşitli oyunlar için de özel renklendirme modları yapılmış. Mesela League of Legends oynuyorsanız sadece Q-W-E-R tuşları ve 1-2-3-4 tuşlarını aktif ediyor. Siz isterseniz klavyenin içerisinde yer alan makro kaydediciye de kendi ayarlarınızı kaydedebiliyorsunuz.

Mesela diyelim klavyenin renklerini bir şekilde bozdunuz ve renkler kötü bir hal aldı. Bu sefer ise FN+ESC tuşuna basarak klavyeyi aldığınız ilk güne döndürebiliyorsunuz. Zaten bence Motospeed'in klavyelerini farklı kılan da bu renk olayları diyebilirim. Çok fazla çeşit olduğu bir kenara, kullanırken özelleştirilebiliyor olması klavyeyi eşsiz kılıyor.

motospeed ck104 inceleme
Başta da belirtmiş olduğum üzere Gearbest üzerinden temin ettiğimiz bu klavye 5 günde DHL ile elimize ulaştı. Normalde sipariş verdiğimiz zaman 15-20 gün içerisinde elimizde oluyordu. Biz de şaşırmadık değil açıkçası.

motospeed ck104 inceleme 0023
Teknik detaylar

Motospeed CK104 klavyesinin tüm tuşları %100 antighosting özelliğine sahip. Yani klavyeyi kullanırken isterseniz tüm tuşlara bir anda basın, hepsini aynı anda algılayabiliyor. Bu da oyunlarda harf çakışmalarının önüne geçmiş oluyor.

RGB aydınlatmaya sahip olan klavye, içerisinde bulunan mikro çip sayesinde tüm ayarlarınızı kaydedebiliyor. Üzerinde Türkçe karakterler bulunmuyor. Fakat siz yine Türkçe olarak kullanabiliyorsunuz. Örnek olarak normal klavyelerde “Ğ” harfi Motospeed CK104‘te “}” işareti olabiliyor.

❱ Not: GearBest üzerinden temin etmiş olduğumuz bu klavyeyi siz takipçilerimizden birisine hediye ediyoruz. Yarışmanın detayları yukarıdaki videonun 09:45 dakikasında bulabilirsiniz. Eğer “benim acelem var hemen alayım” diyorsanız buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

11 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler