Cuma, Nisan 19, 2024

Kibar ve çerçevesiz AOC I2481FXH monitör incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ofisimize konuk olan AOC I2481FXH monitörünü inceledik. Çerçevesiz yapısı ve tasarım açısından kullanıcısına müthiş detayları sunan bu monitör piyasada gerçek bir albeniye sahip. Aynı zamanda monitörün girişleri standart modeller gibi değil.

Öncelik olarak tasarımı ele almak lazım. Bir monitörden tasarım açısından beklentiniz ne olurdu ? zira ben çerçevesiz, şık ve fonksiyonları fazla olan bir model tercih ederdim. Aşağıdaki videoda da değindiğim gibi tıpkı AOC I2481FXH modeline benzer bir modeli evimde yıllardır kullanıyorum. Çerçevesiz olması herhangi bir oyun, film veya internet kullanımında sizi içerisine çekebiliyor. Bence bu monitörlerin en büyük albenisi bu.

 

 

  L yapıda gelen monitör ayakları da masanızda bir karış kadar yer kaplıyor. Ancak modelimiz 24 inç olduğu için üst ekran kısmımız doğal olarak biraz geniş. Ayakların ince olması sizi yanıltmasın, herhangi bir temasta sallanma veya yamulma gibi fantezileri bulunmuyor. Bu monitörün oyunculara hitap eden yönleri az çok var. Fakat daha fazla ofis çalışanları, tasarımcılar ve programcılar için ideal olduğunu söyleyebilirim. Oyun oynarken de mükemmel bir görüntü sizleri bekliyor orası ayrı.

Gelelim monitörün performans tarafına. AOC I2481FXH modeli  4 ms‘lik bir tepkime süresine sahip. Styline serisine ait olduğu için bu değer gayet ideal. Zira oyuncu monitörleri ile bu monitörü kıyaslamak doğru olmak. Monitör aynı zamanda 60 Hertz hızında çalıştığı gibi, 23.8 inç büyüklüğe sahip. 7.5 mm’lik ultra ince profili sayesinde gerçekten bir bakanı tekrar baktırabiliyor. AH-IPS panel bu anlamda gerçek bir izleme deneyimi sunuyor.
aoc i2481fxh monitor incelemesi
Öte tarafta ise çok beğendiğimiz bir diğer özellikten bahsetmek istiyorum. Normal alışageldiğimiz monitör tiplerinde girişler alt panelde yer aldığı gibi, takarken adeta işkence görüyoruz. Hatta yanlış takmaya zorlamaktan pinlerin bile yamulduğuna şahitlik ettik çoğu kez. AOC I2481FXH modelinde ise girişler panelin arka yüzeyinde yer alıyor. Bu sayede monitörün altına eğilmek, kaldırmak veya zorlanmaya gerek kalmadan kolayca takabiliyorsunuz.

Dahili kulaklık girişi, 2 adet HDMI girişi ve D Sub girişi bulunan monitör, titreşim önleyen teknolojisi sayesinde göz yorgunluğunu azaltmaya da yardımcı oluyor. AOC bu başarılı monitörü piyasada 800 TL‘den başlayan fiyatlardan sunuyor.
aoc i2481fxh monitor incelemesi 003
Teknik detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler