Cuma, Nisan 19, 2024

100 TL Router önerisi ZyXel NBG 418 v2

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ZyXel firmasının geliştirmiş olduğu küçük ama marifeti büyük olan NBG 418 v2 Router modelini inceledik. Siyah ve sade bir tasarımda gelen ZyXel NBG 418 v2, ev kullanıcılarının ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayabilecek bir model.

Ürün gayet şık ve kompakt bir tasarımda geldiği gibi, 802.11n teknolojisini kullanarak ev kullanıcılarına 300 Mbps‘ye kadar veri transfer hızı sunabiliyor. Fakat videomuzda da belirtmiş olduğumuz üzere bu hız sizleri yanıltmasın. Çünkü internet alt yapınızın desteklediği kadar hızları görebildiğiniz için, “ben bu routeri alayım hızım artar” düşüncesinde hareket etmek doğru olmayacaktır. Zira 16 Mbps hızınız varsa, bu router hız artış konusunda üzerine eklemez, alabileceğiniz maksimum değeri almanıza yardımcı olur.

zyxel n300 router 002
Öte yandan kapsama alanı iki antenle sağlanıyor. 5 dBi değiştirilebilir antenlerin ucu altın sarısı olduğu gibi, evin içerisinde üç ayrı duvardan rahatlıkla verim alınabiliyor. Ancak sonrası için bir köprüye ihtiyaç duyulabilir.

 

 
Ürün satın aldıktan sonra kutunun içerisinden bir adet ZyXel NBG 418 v2 router, bir adet LAN kablosu, iki adet anten ve bir adet de power çıkıyor. Kurulum için çok fazla teknik bilgiye ihtiyaç duymuyorsunuz. Çıkan kabloları ve routeri cihazın kullanma klavuzuna bakarak kolayca çalıştırabilirsiniz. Bir de routeri kontrol edebilmek için mobil uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

Ev kullanıcıları için ağ trafiğini yönetebilme, IPv6 desteği, güç tasarrufu, DDoS koruması ve stabil veri transferi yapabilen ZyXel NBG 418 v2, piyasada 100 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Hatta bazı e-ticaret platformlarında daha uygun fiyata bulabilmek mümkün.

zyxel n300 router 003
Bir de routerin şu özelliğinden bahsetmem gerekiyor. Örnek vermek gerekirse siz gece routeri kapatmıyorsunuz ve 7/24 açık bir şekilde kalıyor. ZyXel NBG 418 v2 router bu durumu algılayarak veri kullanımını otomatik olarak minimuma indiriyor. Bu şekilde hem gece radyasyon yayılımı minimuma iniyor, hem de veri kullanımından tasarruf ediyorsunuz.

Son olarak ZyXel NBG 418 v2‘ün içerisinde yabancı kişilerin kullanımını önlemek için veri şifrelemenin de olduğunu belirtelim. Routerin altında yer alan şifre sayesinde WiFi’dan bağlanmadığınız zamanlarda o şifreyi girerek erişim sağlayabiliyorsunuz. Bu sayede yabancı kişilerin erişimini önleyerek WiFi şifresini devre dışı bırakmış oluyorsunuz.

zyxel n300 router 004
Alınır mı ?

Şunu çok net söylemem lazım; ZyXel zaten Türkiye’de yıllardır üretmiş olduğu teknolojiler ile kendisini ispatlamış bir firma. Ancak N300 bu fiyata alınabilecek en iyi ve en kapsamlı routerdan bir tanesi diyebilirim.

Bazı kullanıcılarımız internet firmalarının yaptığı kampanyada gelen routerlar ile aynı mı sorusunu sormuştu. Ancak bu modelin eksiği yok, fazlası var diyebilirim. 100 TL ve civarında ev kullanıcısı olarak router arıyorsanız, ZyXel NBG 418 v2‘e göz atmanızı tavsiye ederiz.

zyxel n300 router 005
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Armor Z1 kullanıyorum bende çok memnunum ancak zyxel türkiyede biraz pasif kalıyor bence yeterince reklam yapmıyorlar o yüzden piyasada çok görünmüyorlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler