Cuma, Nisan 26, 2024

1 MS’lik ASUS VG245H gaming monitör incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ofisimize Asus‘un geliştirmiş olduğu 1 ms’lik tepkime süresine sahip VG245H gaming monitörünü inceledik. Tasarımı, performansı ve menü arayüzü bakımından oldukça zengin olan bu arkadaşımız, tam bir oyuncu monitörü.

İlk olarak ABD’de satışa çıkan Asus VG245H oyuncu monitörü 1920 x 1080 Full HD çözünürlükte geliyor. Yukarıda da bahsettiğim üzere 1 ms tepkime süresine sahip olduğu gibi, 75 Hertz yenileme hızı bulunuyor. Teknik detaylara daha çok girişmeden önce tasarımından bahsedelim.
asus vg245h gaming monitor incelemesi 0010
Monitör siyah ve mavi alaşımlı olarak geliştirilmiş. Açıkçası görünüm konusunda mükemmel bir işçilik ortaya çıkmış diyebilirim. Arka panelde bulunan ince çizgiler gaming havası kattığı gibi, eksoz çıkışları da canlılık katmış. Zira arka çizgileri ben Iron Man‘daki robot kostümüne benzetmiştim.

Onun dışında monitör kutusundan çıktıktan sonra çok kolay montajını yapabiliyorsunuz. Toplamda genel 2 parçamız var. Birisi monitörün kendisi, diğeri de monitörün dengede durmasını sağlayan alt ayaklık. Ayaklığın hemen üzerinde bulunan demir çubuklara geçişi yaptıktan sonra, hemen altta bulunan vidayı çevirmeniz yeterli oluyor.
 

 

Monitörün teknik özellikleri ile devam edecek olursak dinamik kontrast oranının 100.000.000:1 olduğunu görüyoruz ve bu gaming monitörler için müthiş bir rakam. Dahili olarak 2x HDMI, D-Sub girişleri bulunuyor.

Bir diğer önemli özellik ise içerisinde hoparlörün yer alıyor olması. Eğer Asus VG245H modelini satın alacak olursanız hoparlöre de ihtiyacınız kalmayacak. Dahili hoparlörün gerçekten oyunlarda tatmin edici ses verdiğini söylemek mümkün. Zira yukarıdaki inceleme videosunda Asphalt 8 ile ufak bir test yapmıştık. Orada çıkan tüm sesler monitörden gelmektedir.
asus vg245h gaming monitor incelemesi 008
Monitörde kullanılan teknolojiler

❱ Flicker-Free

❱ GamePlus

❱ GameVisual

❱ GameFast

❱ AMD FreeSync

❱ Blue Lighting
asus vg245h gaming monitor incelemesi 007
Monitörün bir de pivot özelliğinden bahsetmek istiyorum. Çizim yapanlar veya autocad gibi programlar ile haşır neşir olan kişiler de kesinlikle bu monitörü tercih edebilirler. Yatay konumdayken isterseniz monitörü 90 derecelik bir dönüş açısı ile dik konuma getirebiliyorsunuz. Aynı zamanda yine yatay konumdayken 180 derece sağa ve 180 derece sola çevirebilmeniz mümkün. Bu anlamda gerçekten kullanışlı diyebilirim. Zira her şekle sokulabilen bir monitör sadece gaming için değil, günlük çalışma koşullarında da rahatlıkla kullanılabilir.
asus vg245h gaming monitor incelemesi 0011
Bir de eğer AMD ekran kartına sahipseniz, Asus VG245H modelinde default olarak gelen FreeSync teknolojisinden de faydalanabiliyorsunuz. Kısaca bu teknolojiyi de özetlemek gerekirse; monitör ve işlemci arasında gerçekleşen sorunları çözerek ekranda oluşabilecek en ufak bir görsel dağılmayı tespit edip, dalgalanmaların önüne geçerek mükemmel bir görüntü elde edilmesini sağlıyor. Yani FreeSync kapalıyken ekranda pürüz oluştuğu gibi, açıkken pürüzsüz bir kullanım elde edilebiliyor.

asus vg245h gaming monitor incelemesi 005
Fiyatı nedir ?

Şuanda Asus VG245H modelinin piyasadaki satış fiyatı 900 TL‘den başlayan fiyatlar ile çeşitli e-ticaret sitelerinde satılıyor. Aynı zamanda teknoloji mağazalarına giderek de ürünü yerinde inceleyebilmeniz mümkün. Ancak oyuncu monitörü klasmanında eğer 144 Hertz bana fazla gelir diyorsanız, 75 Hertz’in kralı bu monitör diyebilirim.

asus vg245h gaming monitor incelemesi 004
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler