Cumartesi, Nisan 20, 2024

CHUWI HiBox Mini PC incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Arkadaşlar bugün sizlere CHUWI HiBox Mini Android PC incelemesinden bahsedeceğim. Aslında muadilleri piyasada oldukça fazla fakat bu ürünün yapabildikleri diğer ürün muadillerine göre çok fazla. Zira kendisi küçük, yapabildikleri büyük diyebilirim. Gelin isterseniz detaylara geçelim..

CHUWI HiBox Mini PC neler sunuyor?

Şimdi böyle bir ürünü almak için belli başlı sebepleriniz olması lazım. Hatta ürünü ufakça özetleyecek olursak her yere sığabilen, taşınabilir, içerisinde WiFi alıcısı ve LAN kablo desteği bulunan bir bilgisayar. Ancak isterseniz televizyona, isterseniz telefona, isterseniz de PC’ye bağlayarak keyfini sürebiliyorsunuz. Sistem Android 5.1 Lollipop ile çalıştığı gibi, gayet sadece ve kullanışlı bir arayüze sahip.

Bu mini PC’nin içerisinde oyun, müzik, fotoğraf veya videolarınızı yükleyip tek kablo ile istediğiniz platforma bağlayarak oynatabiliyorsunuz. Aynı zamanda içerisine yüklemiş olduğunuz oyunları da televizyona bağlayarak keyfini çıkartabilmek mümkün.
hibox-mini-pc-inceleme-002
Teknik detaylar

Teknik tarafta ise içerisinde bulunan dört çekirdekli Intel Atom X5-Z8350 işlemcisinin yanı sıra, Intel HD grafik ekran kartı bulunuyor. Ayrıca 4 GB DDR3 RAM ve 64 GB depolama alanına sahip. Ağırlığı ise sadece 128 gram.

Şimdi böyle taşınabilir bir PC’yi alıp her yere bağlamak mı daha mantıklı, yoksa sürekli laptop taşıyarak sağda solda şarj aramak mı daha mantıklı kararı size kalmış. Ancak CHUWI HiBox Mini PC’nin çok pratik olduğunu söyleyebilirim.

Medya tarafında da hemen hemen her formatı desteklediği gibi, 3GP, AVI, MKV, MP4, MPEG4 video ve BMP, GIF, JPEG, JPG, PNG, TIFF resim desteği yer alıyor. Bir de 5.1 Surround ses çıkışının olduğunu söyleyelim.

hibox-mini-pc-inceleme-003
Türkçe dil desteği mevcut

Mini PC çoklu dil seçeneği sayesinde başta İngilizce, Almanca, Fransızca, Çince ve Türkçe olmak üzere pek çok arayüz ile birlikte geliyor. O yüzden kurulum esnasında ve kullanımda sıkıntı yaşamadan çalıştırabileceğinizi düşünüyorum. Zaten talimatlarda da açıkça cihazın ince detaylarına değinilmiş durumda.

İsterseniz uzaktan kumanda ile kontrole edebildiğiniz CHUWI HiBox Mini PC modelinde bir de harici güç adaptörü bulunuyor. Bunu da prize takarak cihaza güç gelmesini sağlıyorsunuz. Paketin içerinden ise şunlar çıkıyor;

❱ 1 adet CHUWI Hibox Mini PC

❱ 1 adet Güç Adaptörü

❱ 1 adet HDMI Kablosu

❱ 1 adet askı

❱ 4 adet vida

❱ 1 adet ingilizce kullanım klavuzu

❱ 1 adet fare

hibox-mini-pc-inceleme-004
Satış fiyatı ne kadar ?

Ürünün şuanda GearBest üzerindeki piyasa satış fiyatı 160 dolara tekabül ediyor. Türk lirasına çevirecek olursak 600 TL ve civarında diyebilirim. Sonuçta mini bir bilgisayar alıyorsunuz. Onun için bu fiyatların normal olduğunu düşünüyorum.

NOT: Ürünü satın almak isterseniz elimizde bir adet indirim kodu mevcut arkadaşlar. Bu GBCWH kodu sepette uygularsanız ürünün fiyatı 160 dolardan 129.99 dolara inecektir. Ürüne göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

hibox-mini-pc-inceleme-005
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Merhabalar. İncelemeniz için teşekkürler. Bu cihazı TV ye bağlayıp film seyretmek için ve Akıllı olmayan tv mi biraz olsun akıllandırmak istediğim için almak istiyorum. Bu cihaza usb 3.0 üzerinden içinde filmlerimin olduğu 4 tb lık bir disk bağlamak istiyorum. Android box ların çoğu maksimum 1 tb lık disk görüyor. 1 tb dan büyük 2, 3, 4 tb lık diskleri görmede ve içindeki filmleri oynatmada bir sorun yaşarmıyım hiç test ettiniz mi? Birde h265, 10bit ve flac sese sahip bir çok animem var onlarıda windows10 üzerinde vlcplayer ile izleyebileceğimi düşünüyorum ama emin olamıyorum 🙂

  2. Merhabalar. Maalesef gearbest olsun aliexpress olsun nereye sorduysam cevap alamadım sorduğum soru ile ilgili. Bu cihaza USB 3.0 üzerinden 2 TB üstündeki NTFS li diskleri taksak tanır ve içindekileri sorunsuzca oynatır mı? Bu kadar basit bir soru aslında. Bu cihazı alanlar taşınabilir disk vs hiç takmadı mı anlamış değiilim. Eğer ürün hala elinizde ise sizden rica ediyorum deneyebilir misiniz? Eğer sadece Fat32 diskleri destekliyorsa hiçbir işime yaramaz o yüzden ısrarla soruyorum kusra bakmayın 🙂

    • Merhaba,

      Anlıyorum fakat ne yazık ki yardımcı olamıyorum. Çünkü CHUWI HiBox Mini PC ofisimizde değil. Test etmemiz mümkün olmadığı için yardımcı olamayacağım 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler