Cuma, Mart 29, 2024

Asus Sabertooth 990FX R3.0 TUF ön incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus firmasının geliştirmiş olduğu TUF serisi anakartın sağlamlığı ve korunaklığı dillere destandır bilenler bilir. Bugün ise AMD FX serisi işlemciler için en gelişmiş anakartlardan bir tanesi olan Sabertooth 990FX‘in en son sürümüne göz atıyoruz.

Asus Sabertooth 990FX R3.0 neler sunuyor ?

TUF (The Ultimate Force) olarak bildiğimiz anakart serileri Asus firmasının en dayanıklı ve korunaklı ürettiği modeller arasında yer alıyor. Kendisine ait has kaplamaları ve hatta zırhlar ile sunulan anakart olan Sabertooth 990FX, AMD firmasının AM3+ platformu için satın alabileceğimiz en güncel anakart modellerinden bir tanesi. Her ne kadar bu platform biraz yaşlı görünse de tümleşik grafik ve APU aramayan kullanıcıların sağlam tercihleri arasında yer alıyor.

The Ultimate Force bileşenleri ile güçlendirilen bu anakart, özel kapasitörleri ile voltaj dalgalanmalarına karşı sağlam olduğu kadar, ana PCI Express yuvasında bulunan özel yuva yapısı ile eğilip bükülmelerine karşı da çok sağlam. Bunun yanında yonga setinin de soğutulması yine de özel bileşenler ile sağlandığı için sürekli en yükse performansı alma konusunda akıllarda şüphe bırakmıyor.

asus-sabertooth-990fx-r30-anakart-006
AMD‘nin 990FX isimli kuzey köprüsüne sahip olan bu anakart DDR3 belleklere izin veren 4 adet yonga seti ile geliyor. AMD işlemciler tarafında henüz Ancak DDR4 olmadığı için bu konuda biraz beklemede kalmamız gerekecek. Öte yandan AMD Radeon denetim yongası ve Nvidia GeForce serisi ekran kartları ile çoklu CrossFire ve SLI imkanı sağlayabiliyor. Bu açıdan da geliştirmeye açık olduğunu söyleyebilirim.

asus-sabertooth-990fx-r30-anakart-008
Çoklu bağlantı ve M2 desteği

Klasik kuzey-güney köprüsü yongalarına sahip olduğundan, güney köprüsü hala sistem giriş çıkış kontrollerine sahip. AMD SB950 yongasını kullanan anakart bol miktarda SATA, USB ve bir tane de M2 SSD yuvasına sahip. Anakartın arka panelinde ise 4 adet USB 2.0, 4 adet USB 3.0 ve bir tanesi de C tipi bağlantı olmak üzere dört tane de USB 3.1 bağlantı noktasına sahip. Yani toplamda 12 adet USB yuvası bizleri bekliyor.

Optik çıkışlı çok kanallı ses ve TUF Languard destekli Intel yongalı Gigabit ağ yuvası da arka panelde bulunuyor. TUF Audio tasarımı yerleşik ses sistemlerinin daha temiz olmasını sağlayabilmek amacı için hem bu kısmı anakarttan ayıran bir yapıya sahip hem de sağ ve sol kanallar devre kartı için ayrı katmanlara gidebiliyor. Çok ince düşünüldüğünün altını çizmek lazım.

asus-sabertooth-990fx-r30-anakart-003
Alınır mı ?

Asus Sabertooth 990FX R3.0 TUF anakart AMD FX platformu için satın alınabilecen en ideal ürünlerden bir tanesi diyebilirim. Bu yaşlı ancak güçlü platforma yatırım yaparak uzun yıllar sağlamlığını koruyabilecek anakarta sahip olabilirsiniz.

Not: Şuanda doların yüksek olmasından dolayı parça fiyatlarında artışlar görülmektedir. 899 TL‘den satışı bulunan bu anakart doların inişi ile birlikte 699 TL ve civarlarına gerileyebilir.

asus-sabertooth-990fx-r30-anakart-007
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler