Çarşamba, Nisan 24, 2024

Asus ROG Strix GeForce GTX 1060 ön incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia‘nın yeni 1000 serisi ekran kartlarına Asus’un yorumu dikkatimizi çekti. Tasarımdan performansına kadar güçlü bir deneyim sunan ASUS ROG Strix GTX 1060 toplamda üç adet fan soğutması ile de üstün soğutma sağlıyor.

GTX 1060’a Asus’un yorumu

Oyuncular için üretilen Republic of Gamers (ROG) altındaki ürünleri en yüksek performans, overclock işleri yapanlar için en seçkin bileşenler ve yüksek kalitede üretim süreçlerini barındıran ürünler olarak dikkat çekiyorlar. Buna sonuna kadar katıldığımız gibi, Asus uzun zamandır varsayılan ekran kartı tasarımlarına tepkili bir şirket olarak biliniyordu. Daha ileri bileşenler ile referans tasarımı ilerletip ortaya çıkan ürünler arasına Nvidia’nın GeForce GTX 1060 yongasını taşıyan bu ekran kartı da eklenmiş oldu.

Fabrika ayarı 1645 MHz’den 1873 MHz‘e çekilen kart size en zorlu oyunlarda fark edilebilir bir güç sunuyor. Aynı zamanda 1280 adet CUDA çekirdeğine sahip olan ekran kartı, 6 GB GDDR5 video belleği ile geliyor. 192 bitlik bellek veriyoluna sahip olduğu için oyunlarda yüksek miktarlarda keskinlik, yumuşatma gibi özellikleri gönül rahatlığı ile açabilirsiniz. Tüm bu teknik özelliklere ve performansa rağmen, Nvidia‘nın düşük güç tüketen işlemci serisi ile yalnızca bir tane 8’li güç girişine ihtiyaç duyuluyor.

asus-rog-strix-gtx-1060
“Gelelim soğutmaya”

Bu ekran kartının soğutucusu oldukça sessiz. Zaten görsellerden de gördüğünüz üzere toplamda üç adet dev fan entegrenin üzerine yerleştirilmiş. İkinci slotu kapatan soğutucu tasarımı kart boyunca uzanan dev bir ısı emicisi ile güçlendirilmiş. Bu dev ısı emicisinin üzerinde bulunan fanlar, ses çıkartmadığı gibi mükemmel bir soğutma sağlıyor. Normalde tavsiye olarak minimum iki fan seçmenizi öneriyoruz ancak üç adet fan hayli hayli soğutmayı götürecektir.

asus-rog-strix-gtx-1060-inceleme
4 iğneli bağlantıya sahip olan bu fanların hızları çok iyi şekilde kontrol edilerek sessizlik temin edilebiliyor. Kasa modifikasyonu yapanlar için bu kartın üzerinde bulunan Aura RGB ışıklandırma sistemini de çok seveceklerinin altını çizelim. Farklı modlarda çalışabilen ışıklandırma sistemi, milyonlarca ses ve altı farklı efekt sunuyor. GPU Tweak II yazılımı sayesinde de en iyi performansı alabilmek için ekran kartının yanında veriliyor.

asus-rog-strix-gtx-1060-inceleme-004
Asus ROG Strix GTX 1060 alınır mı ?

Eğer yakın zamanlarda şöyle 3K arası bir PC toplamayı düşünüyorsanız Asus’un ROG Strix GTX 1060 ekran kartı modelini tercih edebilirsiniz. Şuanda GTX 1060 serisinin en performanslı modelini ele aldığımız gibi, sonuçlar oyuncuları gerçekten tatmin ediyor.

Ekran kartının şuanda piyasa satış fiyatı 1500 TL ve civarlarında seyrediyor. Tabii ki her zaman farklı alternatifler mevcuttur. Ancak gerek üç fanlı soğutması, gerek performansı, gerekse de AURA RGB modu ile tam bir şaheser!

asus-rog-strix-gtx-1060-inceleme-002
Teknik özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. O kadar performanslı kart diyorlar ama ekran kartının bellek arayüzü 192 bit gibi saçma bir değeri var en azından 384 bit olması gerek diye düşünüyorum..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler