Cuma, Nisan 26, 2024

Asus Expedition GTX 1050 incelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bütçe dostu ekran kartları serisinde bu hafta Asus Expedition GTX 1050 modeli yer alıyor. Performans konusunda kurtarıcı olarak imdadımıza yetişen Asus Expedition GTX 1050, uygun fiyatı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Dilerseniz gelin bu çift fanlı ekran kartına yakından bir göz atalım.

Günümüz oyunları için artık gereken ekipmanlar aşağı yukarı belli. Kritik seviyede belirlemiş olduğumuz donanımlar arasında ekran kartı ve işlemci yer alıyor. Ekran kartları iyi soğutmalarının yanı sıra, yüksek performans verebilmeleri ve sürekli yük altında çalışabilmeleri ile ön plana çıkıyor.

Asus tarafından geliştirilen Expedition serisi ekran kartları 6 gün boyunca kapanmada sürekli çalışabiliyor. Aynı zamanda Asus bu durumu sertifikalandırarak oyunculara bir nevi garanti vermiş diyebiliriz. Expedition serisi ekran kartı Nvidia’nın Pascal mimarisi üzerine konuşlandırılmış GTX 1050 modeli olarak geçiyor. Bu ekran kartımız mimarinin getirmiş olduğu 640 gölgelendirme, 40 render çıkış birimi ve 32 kaplama haritalandırma birimleri ile sunuyor. Serimiz DirectX 12 desteğine sahip ve OpenGL 4.5 destekliyor.

asus expedition gtx 1050 performans
Fanlar gerekmediğince çalışmıyor

Asus Expedition GTX 1050 ekran kartımız çift fan tasarımı ile karşımıza çıkarken, önemli bir kısmı alüminyum ısı emiciye ayrılmış. Isı emici yeterli büyüklükte olduğu için 75W TDP değeri ile çalışıyor. Ne zaman ki ekran kartımız 60 derecenin üzerine çıkarsa, o zaman ekran kartımızın fanları hızla dönmeye başlıyor. 60 derecenin altında ise düşük değerlerde çalışmaya devam ediyorlar. Böylece güçten de tasarruf edebiliyorsunuz.

Ekran kartımızın arkasında DVI, HDMI ve DisplayPort çıkışları yer alıyor. Kolayca güncel dijital girişlerden faydalandığımız gibi, birden fazla monitörü de dahil edebiliyorsunuz. Hemen aşağıda ise GTX 1050 serisinin GTA 5‘te vermiş olduğu FPS değerlerini görüyorsunuz.

asus expedition gtx 1050 gta 5 testi
Expedition GTX 1050 alınır mı ?

Açıkçası sessiz, sürekli ve performans konusunda tatmin edecek bütçe dostu bir ekran kartı arıyorsanız tercihinizi Asus Expedition GTX 1050 modelinden yana kullanabilirsiniz. Uzun bileşen ömrü sayesinde de yıllarda dayanıklı bir şekilde kullanabilmek mümkün.

Son olarak ekran kartımızın piyasa satış fiyatının 650 TL‘den başlayan fiyatlar ile satıldığının altını çizelim. Teknik özelliklere ise aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

asus expedition gtx 1050 inceleme
Teknik detaylar

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler