Cuma, Mart 29, 2024

ASUS RGB aydınlatmaya sahip ROG NVLink köprüsünü duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia yeni SLI çözümü için geliştirmiş olduğu NVLink teknolojisini tanıttıktan sonra firmalar da kendi çözümlerini duyurmaya başladı. EVGA’dan sonra ASUS‘ta RGB aydınlatmaya sahip ROG NVLink köprüsünü duyuran ikinci firma oldu.

Eski SLI köprülerine nazaran daha kallavi ve ‘ben buradayım’ diyen bir tasarım anlayışı ile gelen NVLink köprüleri çok yakında üst düzey sistemlerde görmeye alışık olacağımız modeller arasına girecek.

Önceden SLI köprüsü olarak bildiğimiz teknoloji yerini NVLink‘e bıraktı. Bundan böyle iki adet RTX 2080 Ti veya 2080 serisi ekran kartını birleştirerek Multi-GPU performansını öne çıkartmak istiyorsanız, firmaların geliştirdiği NVLink çözümlerini kullanmanız gerekecek.

ASUS ROG NVLink köprüsü de EVGA’nın aksine alüminyum bir kaplamaya sahip olduğu gibi, akrilik bir pencerenin altında 16.8 milyon RGB LED aydınlatmaya sahip. Açıkçası bu model selef modellere göre çok daha yapıcı ve yakışıklı duruyor.

Asus ROG NVLink 002

Fiyatlar Ne Durumda?

2 veya 3 PCI genişleme yuvasını işgal edecek ekran kartlarınız varsa, cebinizde paranız da vardır diye düşünmekten kendimizi alı koyamıyoruz. Zira bugün bir RTX 2080 Ti ekran kartının fiyatı 10 bin TL’den başlıyor. SLI yapacak bir babayiğit varsa aramızda, özelden lütfen görüşelim lütfen 🙂

ASUS ROG NVLink çözümünün piyasa satış fiyatı konusunda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. Fakat piyasadaki pek çok sızıntıya göre 149 dolar ve civarında olacağı belirtiliyor. EVGA ise kendi çözümünü 84.99 Euro’dan satıyor. Bakalım ilerleyen günlerde fiyatlar gelmeye devam ettikçe, biz de konuyu güncellemeye devam edeceğiz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler