Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASUS TUF Serisi, Kasa ve Oyuncu Ekipmanları ile Genişliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar dünyasının lider üreticilerinden olan ASUS, bünyesinde bulunan ASUS TUF serisine yeni ürünler getiriyor. Computex 2018‘de görücüye çıkacak olan yeni kasa ve ekipmanların tüm detayları haberimizde.

Adını sağlamlık, güç ve dayanıklılık ile andığımız ASUS TUF serisi bu yıl anakart haricinde farklı ürünler ile PC dünyasında yeniden sahne alacak. Tayvan’da düzenlenecek olan Computex 2018 fuarında duyurulması beklenen; kasa, mouse, klavye ve kulaklık setinden oluşan ürünlerin tüm detaylarını sizler için derledik.

ASUS TUF GT501 Oyuncu Kasası

ASUS’un yeni TUF GT501 kasası, serinin mottosu olan sağlamlık ve dayanıklılık teması ile hazırlanmış. Çelikten imal edilen kasanın genel rengi siyahken ön panel rengi füme olarak belirlenmiş. Panelin çerçevesi ise siyah plastik ile tamamlanmış. Kasa aynı zamanda güçlendirilmiş bir temperli camı da üzerinde barındırıyor. 

asus tuf gt501

Kasanın desteklediği anakart tipi muhtemelen ATX ancak detaylar kesinleşirse ek anakart desteği görebiliriz. Bunun yanında kasanın arka yan kısmında kablolamaya elverişli geniş bir alan bulunurken, RGB desteği de eksik tutulmamış. Öte yandan kasanın en dikkat çekici detayı taşımaya uygun hazırlanmış, deri kaplı yumuşak tutamaçlar. Kasanın üzerinde ön ve arka tarafa eklenmiş bu çıkarılabilir aparatlar ile kasa çok daha rahat taşınabilir hale getirilmiş.

asus tuf gt501 3

Soğutma kanadında ise ASUS TUF GT501 kasa 140mm boyutunda 3 adet fan ile birlikte geliyor. Aynı zamanda ön ve üst panelde 3 adet havalandırma çıkışı da bulunurken kasa, sıvı soğutma için 280mm‘ye kadar radyatör desteği sunabiliyor. Son olarak kasanın alt, üst ve ön kısmında toz filtresi mevcut.

asus tuf gt501 2

ASUS TUF M5 Gaming Mouse

Mouse kanadında da dayanıklılığı ele alan ASUS, kolay silinemeyen gri boya ile kapladığı mousea 50 milyon tık ömürlü Omron Switch eklemiş. Üç profile kadar hafıza tutabilen belleği içerisinde barındıran M5 mouseun kullandığı sensör ise Pixart PAW3327 olmuş. Sensör optik durumda ve 6200 DPI seviyesine kadar destek sunabiliyor. 

asus tuf m5 mouse

Çekici ve şık tasarlanmış mouse, üzerinde bulunan tüm tuşları Armory II yazılımı ile programlayabiliyor. Öte yandan arka kısmındaki TUF logosu ve mouse tekerleğindeki alanlarda RGB aydınlatma desteği görünmekte. RGB özelleştirmesi ise ASUS’un Aura Sync yazılımı ile gerçekleştirilebiliyor. 

ASUS TUF K5 Oyuncu Klavyesi

ASUS TUF serisinin hakkını K5 klavye ile verecek gibi duruyor zira klavye gerçekten dayanıklılık için birebir hazırlanmış. Bu bağlamda klavye 65 ml’ye kadar suya dayanıklı olması ile öne çıkmakta. Klavye yapısal olarak da suyu üzerinden akıtmak için tasarlanmış ve daha fazla dayanıklılık için 3 kat fazla boyanmış. 

asus tuf k5

Klavye her ne kadar mekanik olmasa da mekanik klavye hissini taklit eden Mech-Brane membran anahtarlara sahip. Tüm tuşların Armory II yazılımı ile programlanabildiği ve tuşların 5 bölgeli aydınlatmaya sahip olduğu da biliniyor. 

asus tuf k5 5

asus tuf k5 4

ASUS TUF H5 Oyuncu Kulaklığı

ASUS’un son ürünü H5 kulaklık ise daha hafif yapıya daha fazla sağlamlık eklemek amacıyla tasarlanmış. Paslanmaz çelik tasarıma sahip kulaklık, 50mm çift Essence sürücülerine sahip. Aynı zamanda mikrofon kısmı çıkarılabilir boom şeklinde. Kulaklık ile birlikte gelen USB adaptörü, kulaklığa sanal surround desteği sağlayabiliyor. 

asus tuf h5

Üzerinde herhangi bir aydınlatma görmediğimiz kulaklık, yastık kenarlarındaki turuncu rengi ve kapaklarda bulunan TUF logosu ile dikkat çekiyor. 

ASUS’un TUF serisine eklediği bu yeni ürünlerin harici işbirlikçiler ile tasarlandığı ve TUF Gaming Alliance‘a bağlandığı belirtiliyor. Ürünlerin 2018’in üçüncü çeyreğinde piyasaya sunulması beklenirken fiyat ya da stok durumu hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Peki sizler ASUS’un yeni ürünleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler