Cumartesi, Nisan 27, 2024

ASUS V222UBK-BA038D All in One Bilgisayar İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünlerin incelemeye alındığı hocamızın masasında bugün, ilk bakışta monitör sandığımız ancak bir monitörden daha fazlası olan, ASUS V222UBK-BA038D All in One bilgisayarımızın incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

ASUS V222UBK-BA038D kutusunun içerisinden bir adet ASUS logolu standart bir klavye ve bir adet de fare çıkıyor.

Öncelikle klavye konusunda mekanik olması için heveslenen varsa söyleyelim klavyesi mekanik bir yapıya sahip değil. Klavyenin tuşları ciklet bir yapıya sahip ve low profile sessiz bir kullanım sunuyor. Klavyeye baktığımızda kurumsal bir imaj görüyoruz.

asus aio pc 001

Belirtmiş olduğumuz gibi klavyenin yanında bir adet de fare gönderiliyor. Fareyi kullanması açıkçası biraz garip, farenin altına bir adet mousepad koymanızı öneriyoruz. Çünkü fare kaygan zeminde kullanmaya elverişli değil.

Hocamıza gönderilen klavye ve fare kabloluydu ancak kablosuz modellerinin de olduğu belirtiliyor.

asus aio pc 002

Klavye ve farenin yanı sıra kullanma kılavuzu, garanti belgesi, güç kablosu ve 1.5 amperlik bir adaptör ürünün yanında kullanıcıya sunuluyor.

asus aio pc 003

asus aio pc 004

Ürün isminden de anlaşılabileceği gibi All in One yani bütün her şey monitörün içerisinde bulunuyor, yani kasanızın içerisinde bulunan bütün donanımların monitöre yerleştirilmiş olduğunu düşünebiliriz.

Şunu da belirtmeliyiz ki, bu cihaz oyun için kullanabileceğiniz türden değil. Daha çok kurumsal şirket ve devlet dairelerinde kullanabileceğiniz türden bir bilgisayar türü olarak nitelendirebiliriz.

asus aio pc 007

Bu bilgisayarda daha çok Word, Excel, PowerPoint gibi döküman odaklı işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Cihaz %87 oranında bir gövde oranına sahip olmasına karşın çerçeveleri oldukça ince bir yapıya sahip. Aynı zamanda cihazımızda sRGB %100 parlamayan bir ekran bulunuyor.

asus aio pc 006

Ekranı öne ve arkaya olmak üzere eğebiliyorsunuz ancak sağa ya da sola çevrilemiyor. Cihazımızın paneli sabit bir ayak üzerinde ve hareket etmesi amacıyla entegre edilmiş.

asus aio pc 013

Cihazımızın içerisinde dahili olarak 2 adet 3 Watt‘lık hoparlörler bulunuyor.

Ses Testi

asus aio pc 017

Dahili olarak gelen hoparlörlerin ses performansına baktığımızda en yüksek ses düzeyinde ortalama 84 desibel değerlerine ulaştığını test ettik.

Cihazımızın ön kısmında bir adet ses yakalayıcısı ve kamera da bulunuyor.

Cihazın kamerasını, Windows’un ‘Aygıt’ kısmına kamera yazdığınız zaman hem kamera hem de sesli komut cihazı olarak kullanabiliyorsunuz.

Kamera Testi

asus aio pc 005

Cihazımızın kamera testini hocamız gerçekleştirdi ve gerek kameranın konumundan gerekse kameranın performansından pek memnun kalmadı. Kameranın görüntüsü oldukça kötü ve videolu toplantılar için pek tercih edilmez.

Kameranın ekranın aşağısında konumlandırılması görüntü açısından pek iyi bir izlenim yaratmadığı için bize doğru gelmedi.

Cihazımızın arka kısmında 4 adet USB 3.0 girişi, power girişi, ethernet kablosu ve HDMI girişi yer alıyor.

asus aio pc 010

Teknik Detaylar

  • İşlemci: Intel Core i5-8250U
  • Ekran: 21.5”, 16:9, IPS
  • Çözünürlük: Full-HD 1920×1080
  • RAM: 4 GB 2400 MHz
  • Bellek: 256 GB SSD
  • Ekran Kartı: NVIDIA MX110
  • Ağırlık: 4.84 KG

Ürünümüzün yanında gelen bir kablo aracılığıyla bağlayabileceğiniz bir kasası bulunmuyor. Ekran kartı, işlemci, ram, SSD ve donanımları monitörün içerisinde bulunuyor.

Ürünün size sunduğu özellikler az gelirse işlemci, ram, harddisk, SSD ve hatta ekran kartı gibi donanımları yükseltebilirsiniz.

Cihazımızın işletim sistemi ortalama olarak 13 saniye gibi bir sürede açılıyor.

asus aio pc 016

Hocanın Yorumu

Ürünün bir All in One PC olduğunu unutmamamız gerekiyor ve oyun için bir PC düşünüyorsanız bu modelimizi es geçmemiz gerekiyor. Bu ekran kartıyla oyun oynayan kişiler var ancak 10-20 FPS‘i geçmediği için çok iyi bir performans alınamıyor. Ofiste çalışan kişiler bilgisayarı rahatlıkla tercih edebilirler.tasarım ödülü editor seçimi

ASUS V222UBK-BA038D All in One bilgisayar incelememizin sonuna geliyoruz, incelememizin video biçimine yazımızın başında bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ürün hakkındaki görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Başka bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler